Tangomarkkinoiden Livekarsinnan laulajat on valittu

Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Livekarsinta järjestetään Lempäälän Ideaparkissa lauantaina 13.5.2023. Kilpailu jatkuu Vantaalla lauantaina 27. toukokuuta järjestettävässä Semifinaalissa. Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta.

Suomi saa jälleen uudet Tangokuninkaalliset, kun Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali järjestetään lauantaina 8. heinäkuuta. Laulukilpailuun osallistui tänä vuonna yli 250 laulajaa, joiden joukosta yleisö- ja ammattiraati sekä tuomaristo ovat valinneet yhteensä 20 miestä ja 20 naista Ideaparkin Livekarsintaan.

Lempäälän Ideaparkissa lauantaina 13. toukokuuta järjestettävän Livekarsinnan solisteista puolet on valittu yleisöäänten perusteella ja puolet ammattiraadin ja tuomareiden äänin. Sekä yleisö että tuomaristo ja ammattiraati arvioivat laulajia näiden toimittamien lauluvideoiden perusteella. Karsintavideoita katsottiin yhteensä 233 026 kertaa. Ääniä annettiin yhteensä 30 656 kpl.

Mukana Livekarsinassa on niin ensikertalaisia kuin aiemmin kilpailuissa mukana olleita solisteja. Myös maantieteellinen hajonta oli suuri, osallistujia on Rotterdamista Tornioon.

- Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille. Tämän vuoden taso oli erittäin tasainen, moni hyvä laulaja putosi jatkosta pois. Vaikka putoaminen tässä vaiheessa varmasti harmittaa, niin toivon kaikille kisasta pudonneille iloa kevääseen. Toivon myös, että nyt tippuneet eivät lannistu, vaan hakevat rohkeasti ensi vuonna mukaan uudestaan. Odotan todella innolla, että pääsemme näkemään Livekarsinnan laulajat pian livenä Lempäälässä, tuomariston puheenjohtaja, vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela sanoo.

LEMPÄÄLÄN IDEAPARKIN LIVEKARSINTA
Lempäälän Ideaparkin Livekarsinnassa kukin solisti laulaa yhden kappaleen taustanauhan kanssa. Livekarsinnan laulajista puolet jatkaa matkaa Tangomarkkinoiden Llaulukilpailun Semifinaaliin. Semifinalistit valitaan puoliksi yleisö- ja puoliksi tuomariäänin.

Livekarsinnan juontaa vuoden 2013 Tangokuningatar Heidi Pakarinen. Paikalla nähdään ja kuullaan myös muita Tangokuninkaallisia: hallitseva Tangokuningas Keijo Hietikko ja vuoden 1994 Tangokuningatar Tiina Räsänen. Heitä säestää Samuli Jokinen. Tuomariston edustajista paikalla ovat tuomariston puheenjohtaja Tangokuningas Marko Maunuksela, vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola sekä laulajat Katri Ylander ja Antti Ketonen. Livekarsinta on avoin yleisölle. Lisätietoa maksuttomasta tapahtumasta löydät täältä.

LAULUKILPAILUN SEURAAVAT VAIHEET
Livekarsinnasta jatkoon valitut kaksikymmentä solistia nähdään seuraavan kerran Semifinaalissa, joka käydään lauantaina 27.5.2023 Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa. Semifinaalissa valta siirtyy tuomaristolle, joka valitsee Seinäjoella 8. heinäkuuta kisattavaan Finaaliin jatkavat kymmenen laulajaa.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin juontaa jo viime vuodelta tuttu kaksikko: seinäjokelaiset Susanna Laine ja HP Parviainen, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteikäisistä saakka. Laulukilpailun musiikista vastaa edellisvuoden tapaan tv:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali että perjantain Viihdekonsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä TapahtumaTV Eveosta kanavapaikalta 17 sekä verkosta osoitteesta eveo.fi. Vantaan Semifinaalia voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteesta eveo.fi.

LAULUKILPAILUN LIVEKARSINNAN SOLISTIT
Yleisön äänillä jatkoon:
Miehet
Pasi Flodström, Harjavalta
Jere Hartikainen, Kuvansi
Kullervo Kauppi, Säkylä
Akseli Koskela, Vantaa
Heikki Koskelo, Kajaani
Harri Laakso, Imatra
Jesse Laatikainen, Tampere
Kyösti Lindeman, Alajärvi
Ville-Markus Vesterinen, Uusikaupunki
Toni Ylimäki, Nurmo

Naiset
Katja Karisukki, Ypäjä
Katariina Koivusalo, Ylihärmä
Tarja Koponen, Ylivieska
Krista Kuivila, Kauhajoki
Rosa Narmala, Raisio
Charlotta Saari, Lapua
Minna Saarinen, Sastamala
Susanna Starck, Vaasa
Päivi Tuomi, Pori
Noora Östberg, Ylivieska

Tuomareiden/ammattiraadin äänillä jatkoon:
Miehet
Eemil Alakärppä, Oulu
Kimmo Hanhinen, Espoo
Mikael Happonen, Petäjävesi
Tuomas Heinikoski, Tornio
Joni Laakso, Nummenkylä
Manu Lehtimäki, Turku
Mikael Meri, Oulu
Aki Mäki, Eura
Niilo Rantala, Tampere
Elias Vatjus, Oulu

Naiset
Katja Felin, Järvenpää
Iitu Häkkänen, Espoo
Anu Kivelä, Sauvo
Miia Laitinen, Rotterdam
Irmeli Nummi, Loimaa
Satu Nyqvist, Jyväskylä
Elina Ruti, Lahti
Janina Suihkola, Helsinki
Satu Tillanen, Helsinki
Jenni Vauhkonen, Valkeakoski

 

www.tangomarkkinat.fi