Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut KÄÄRIJÄ lämmittelee KAIJA KOOTA olympiastadionilla elokuussa!

Käärijä on vahvistunut Kaija Koon lämmittelijäksi 19. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla pidettävään Superstadion-konserttiin. Käärijä tunnetaan tarttuvista kappaleistaan ja karismastaan lavalla, ja artisti on vakuuttanut fanit ympäri maailmaa ainutlaatuisella musiikkityylillään. Kaija Koon Superstadion-konsertti on rakastetun Suomen popmusiikin tinakenkäkuningattaren tämän vuoden ainoa konsertti.

- On ilo saada voitokas Käärijä vieraaksi Olympiastadionille. Tästä tulikin tuplaten Superkansanjuhla. Tervetuloa!, Kaija Koo kommentoi.

Lukuisista hiteistään tunnettu, suomalaisen popmusiikin kuningatar on taitava tulkitsija, joka yhdistää musiikillaan sukupolvia. Hänen maratonmaisen uransa aikana kertynyt yleisö koostuu niin nuorista kuin vanhemmistakin kuulijoista, jotka ovat seuranneet artistin uraa alusta asti. Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon, ollut mukana kahdella supersuositulla Vain elämää -kaudella ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita kuten Tinakenkätyttö, Nää yöt ei anna armoo (feat. Cheek), Vapaa, Kaunis rietas onnellinen sekä Supernaiset. Lisäksi hänen huikeat Superkonserttinsa vuosina 2014, 2015 ja 2018 ovat olleet kaikki loppuunmyytyjä. Kaija Koo julkaisi uransa 14. albuminsa Taipumaton huhtikuussa 2021. Albumi myi platinaa ja pysyi Suomen virallisen albumilistan kärjessä kolme viikkoa. Albumin nimikkobiisi Taipumaton nousi kesällä 2021 radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Tammikuussa 2023 julkaistiin Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar -henkilökuvadokumentti, joka on saanut valtavat katsojamäärät.

Käärijä ja Cha Cha Cha ovat tehneet suomalaisen musiikin historiaa nousemalla ennennäkemättömäksi kansainväliseksi ilmiöksi. Kappale keräsi parhaimmillaan maailmanlaajuisesti yli 3,8 miljoonaa striimiä päivässä ja nousi globaalisti Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden listan sijalle 7. Mikään suomalainen kappale ei ole aiemmin pystynyt vastaavaan. Cha Cha Cha pitää yhä ykkössijaa seitsemässä eri maassa, ja sekä globaalilla Spotifyn viraalilistalla.

Käärijä tuli toiseksi lauantaina 13.5. Liverpoolissa järjestetyissä Euroviisuissa. Käärijä oli yleisön ylivoimainen suosikki ja sai äänestäjiltä huimat 376 pistettä – Euroviisujen historiassa ainoastaan Ukraina vuonna 2022 on kerännyt suuremman äänipotin yleisöltä. Käärijä keräsi finaalissa yhteensä 526 pistettä ja Euroviisujen voittajaksi nousi tuomariston suosikki Loreen, joka keräsi kaikkiaan 583 pistettä. Käärijän voitto on Suomen historian toiseksi paras sijoitus vuoden 2006 Euroviisut voittaneen Lordin jälkeen. Käärijä nähtiin viime lauantaina 20.5. uransa ensimmäisellä jäähallikeikalla loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallin Black Boxissa. Jäähallikeikka tavoitti Ylen striimin kautta yli 740 000 katsojaa ympäri maailmaa.

KAIJA KOO – SUPERSTADION
Very special guest Käärijä
Helsinki, Olympiastadion
La 19.8.2023
Ovet klo 18.00

Liput alk. 49,90€ + tilausmaksut (alk. 1,50€ Lippu.fi)
VIP-liput alk. 159,00€ + alv.