Laulaja-muusikko Bablo alias Marko Junnilainen  Solo ry:n puheenjohtajaksi – Solo Soi! -kokoelmat Vol 1 ja Vol 2 nyt kuunneltavissa

Vuonna 1975 Gramexin jäsenjärjestöksi perustettu Solo ry on saanut uuden puheenjohtajan. Tästä keväästä lähtien puheenjohtajan työtä tekee Ässä Recordsin omistaja ja laulaja-muusikko Bablo eli Marko Junnilainen.

Bablo summaa tulevaisuuden haaveita ja tavoitteita, jotka ovat mahdollista toteuttaa:

Tavoitteena on koota yhteen eri musiikkilajien edustajista työryhmiä ja järjestää esimerkiksi biisileirejä, alan koulutusta sekä laajentaa musiikintekijöiden ammatillista osaamista. Koulutuksien lisäksi yhtä tärkeä tavoite on tulla entistä näkyvämmäksi ja saada toimintaan mukaan uusia jäseniä”, Bablo sanoo.

Solo ry:tä tulisi hänen mukaansa uudistaa tämän päivän kevyen musiikin kentän tarpeita vastaavaksi etujärjestöksi.

Uuden puheenjohtajan toiveisiin kuuluvat myös erilaiset Solo goes -klubi-illat, joissa erilaiset musiikin genret ja esittävät taiteilijat voisivat kohdata akustisesti. Mutta yhtä lailla työlistalla ovat myös Solo Soi! -konsertit ja tapahtumat, jotka sijoittuvat eri vuodenaikoihin. Myös hyväntekeväisyystyö vähävaraisten auttamiseksi on Bablon toivelistalla.

Koska kysymys on Solo ry:ssä musiikin esittäjistä ja tekijöistä, Solo myös soi – ja tekijät soittavat ja laulavat. Markkinoille on jo julkaistu Solo Soi! Vol. 1 ja Solo Soi! Vol. 2. -kokoelmaäänitteet.

Bablo peräänkuuluttaa hyvien ja toimivien nykyisten yhteistyökuvioiden vaalimista ja uusien yhteistyökuvioiden laajentamista.

On hienoa olla mukana laajassa ja osaavassa toiminnassa, jonka avulla pystymme muuttamaan asenteita, saamaan näkyvyyttä ja olla esillä monikanavaisesti. Toivotan kaikki musiikkialan toimijat ja toteuttajat mukaan Solo ry:n toimintaan”, Bablo sanoo.

 

Solo ry:n hallitus vuosille 2023–2024:

Puheenjohtaja: Bablo (Marko Junnilainen)

Hallituksen jäsenet:
Bablo (Marko Junnilainen)
Jyrki Härkönen (varapuheenjohtaja)
Varpu Virta
Heidi M. Mantere
Petko Ivanov
Pauli Haapalainen
Seppo Tammilehto
Raider Gern (Seppo Lahtinen)

Sihteeri: Bianca Morales

Solo ry:n tehtävänä on valvoa erityisesti solistien, solististen muusikoiden ja kapellimestareiden taloudellisia etuja. Jäsenistöä on vuosien varrella luotsannut suuri joukko Suomen eturivin tähtiä ja musiikin ammattilaisia. Solo ry:n perustamiskirjan allekirjoittivat Anki Lindqvist, Inga Sulin, Annikki Tähti, Vieno Kekkonen, Kai Lind, Tapani Kansa, Viktor Klimenko, Jukka Kuoppamäki, Lasse Mårtensson sekä Eino Grön. Solo ry:n kunnianpuheenjohtajana on Danny eli Ilkka Lipsanen.

Solo ry:n tehtävänä on valvoa ja edistää jäsenistön etuja sekä järjestää erilaisia tapahtumia ja edistää ja kehittää kotimaisen kevyen musiikin näkyvyyttä eri kanavissa. Tätä samaa on toiminnassa toteutettu aikaisemminkin, mutta tänä päivänä tarvitaan uusia taitoja ja keinoja, jotta monipuolinen kotimainen musiikki ja indiekenttä saisi lisää jalansijaa eri kanavissa, niin mediassa, TV:ssä kuin radiossakin.

 

www.solory.fi