Monivivahteista indie rockia soittava Uraaniputki julkaisi tanakasti funkkaavan singlen Lisää

Debyyttialbumin toinen singlelohkaisu toteaa maailman ja ihmisten olevan sekaisin

Omaleimaisella tyylillään garageindiepunkahtavaa rockia soittava Oululainen Uraaniputki valmistautuu debyyttialbuminsa julkaisuun. Loppuvuodesta ilmestyvältä levystä on kuultu tähän mennessä kesäkuussa julkaistu Sitä se on -sinkku. Tällä kertaa vuorossa on astetta funkimpaa groovea tarjoileva sinkkulohkaisu Lisää, joka kertoo yksinkertaisesti siitä kun mikään ei riitä, vaan aina vaan tarvitaan lisää.

Kyllähän maailma tuntuu olevan aika sekaisin nykyään. Jokainen etsii seuraavaa juttua, joka on maaginen korjaus kaikkeen”, yhtye toteaa ja jatkaa:

Biisi on omistettu kaikille oman elämänsä antisankareille sekä niille, joiden on pakko saada lisää, enemmän ja mahdollisimman nopeasti. Niille, joiden kyltymätön nälkä ja tyhjyyden tunteen pakonomainen täyttäminen vievät lopulta hulluuden tielle. Kun harhakuvitelmat lakkaavat, hienot autot, rolexit ja kattohuoneistot häviävät savuna ilmaan ja heräätkin katuojasta. Lisää lisää pakko saada LISÄÄ!!! Wifiin kytkeytyviä leivänpaahtimia, bluetooth-kaiuttimella varustettuja hammasharjoja tai ihan vain päihteitä, jotka tarjoavat pakoreitin modernin maailman ahdistuksesta.

Ryhdikkään discokompin ja funkkaavan kitarariffin pitäessä jöötä, päästettiin jälleen kerran perkussiotaiteilija irti ja näin saatiin biisille sen vaatima loppusilaus. Vaikka kirsikka komeasti kakun päällä jo koreili, vaati itse kerma vielä pienen sokeroinnin. Sillä hetkellä tuottajan pöytälaatikosta vedettiin bassoplugari joka ristittiin nimellä Paavo Pesusieni. Avot!”

Luovan kaaoksen syleilyssä viihtyvä yhtye kertoo testailevansa rauhassa erilaisia juttuja ja äänittävänsä useissa erilaisissa paikoissa – joskus jopa ulkona! Kaikista debyyttialbumin kappaleista on myös äänitetty useita eri versioita, joista parhaimmat valikoituivat levylle.

Toki siinä on aika iso taiteellinen riski tehdä itse asiat alusta loppuun omilla ehdoilla, mutta riskejä pitää ehdottomasti ottaa. Nykyään Suomen musaskene on aika ennalta arvattavaa ja kaavamaista tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta tietenkin. Meillä oli kyllä selkeä visio millaista soundia haluttiin, mutta silti piti testata kaikki mahdolliset eri vaihtoehdot. Eihän tässä mitään järkeä sinänsä ole, mutta kyllä se varmasti musiikissa kuuluu, että tekijöillä on ollut hauskaa, ja että ollaan tehty asiat täysin omilla ehdoilla. Vielä vähemmän siinä on järkeä, että tehdään asiat aina samalla tavalla ja saman kaavan mukaan”, bändi linjaa.

 

Uraaniputki on:
Petrus Poikkimäki - Laulu & kitara
Lassi Koivuluoma - Kitara & basso
Nestori Määttänen - Basso, puhaltimet, koskettimet & taustalaulut
Oula Lipponen - Perkussiot, basso & taustalaulut
Olli Tahkola - Rummut & laulu

 

URAANIPUTKI | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE