Korsuorkesterin ja Kyösti Mäkimattilan jäähyväiskiertue alkaa 4.9.

(Kuvassa vas. Korsuorkesterin Pepe Kovanen ja oik. Ami Varjotie esittävät Malja huomispäivälle -laulun, kuva Titta Holanne)

Syyskuussa alkaa Korsuorkesterin ja Kyösti Mäkimattilan Malja huomispäivälle -kiertue!

Korsuorkesterin tarina alkoi vuonna 1990, kun Korsun liideriltä Pepe Kovaselta oli tilattu hotelli Joutsenrannan keskiviikkoiseen tanssi-iltaan jotain erikoisohjelmaa. Tuohon helmikuiseen iltaan tutut bändikaverit keräsivät rivistönsä kasaan ja yhdessä päätettiin panostaa ohjelmistoon mm. vuokraamalla 1936-malliset sotilasasut Lappeenrannan kaupunginteatterista. Kokonaisuutta pyrittiin hiomaan viimeisen päälle, jotta päästäisiin mahdollisimman aitoon tunnelmaan instrumentteineen kaikkineen. Kukaan ei varmasti tuolloin osannut aavistaa, minne tämä kaikki johtaa. Korsuorkesteri (perustamisaikaan nimellä Korsuorkesteri Tiltu) soitti suoraan yleisön sydämiin ja niinpä sekä sota-ajan musiikki että vahva isänmaallisuus alkoivat muovautua ryhmän tavaramerkiksi.

Korsuorkesterin maine kiiri yli maan rajojen

Menestystarina oli vahvassa kasvussa ja jo vuonna 1992 Korsun jäsenet saivat pakata matkalaukkunsa kohti ensimmäistä ulkomaankeikkaa, aina Amerikkaan asti, jossa Lake Worthin suomalaiset ottivat heidät suurella sydämellä vastaan. Korsulaiset ovat vuosikymmenet pysyneet viihteen etulinjassa, tyylilleen uskollisena ja musiikkimaailmaa seuraavat ihmiset osaavat yhdistää Korsuorkesterin sota-ajan laulujen tulkiksi. Ansiolistalla komeilee Suomen Mestari orkesteri 1994 -kilpailun voitto, Syksyn Sävel -kisat sekä lukuisat konserttikiertueet ja levytykset. Orkesteri on saavuttanut urallaan paljon ja saanut lukuisia hienoja mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan. Vuonna 2012 Korsuorkesterin oli tarkoitus laittaa kokonaan pillit pussiin ja lopettaa keikkailu, mutta yleisö kaipasi heitä yhä esiintymisareenoille! Jatkuvasti kuuluu toiveita toiveiden perään, jotta ryhmä palaisi viihdyttämään. Aktiiviura on jäänyt, mutta syyskuussa 2023 on sopiva hetki sinetöidä pitkä ura jäähyväiskonsertteihin. Kiertue alkaa Helsingin Kulttuuritalolta 4. syyskuuta ja päättyy 21.9. Turun Konserttitaloon.

”Syksy lähestyy…samoin konserttikiertueemme. Tunnelmat pyörivät päässäni ja mieliala vaihtelee laidasta laitaan. Välillä ilmoille karkaa pieni kiroilu, kun sormet eivät meinaa totella aivojen antamia käskyjä kitaran kaulalla. Välillä taas onnenkyyneleet valuvat poskille, kun tavoittaa harjoitusmeiningit onnistumiseen treeneissä. Elokuun ensimmäinen viikko työllistää Korsun jäseniä neljän keikan mittaisella rundilla. Niillä saadaan kokea soiton hurmaa tuttujen bändikavereiden kanssa”, kuvailee tunnelmiaan konserttikiertueen alla Korsuorkesterin ensimmäinen ja viimeinen jäsen Pepe Kovanen.

 

Korsuorkesteri uransa viimeiselle kiertueelle syyskuussa 2023

Viime vuosina on ollut hyvin ennalta arvaamattomia tilanteita keikkarintamilla, mutta syyskuuksi on rakennettu paluuta konserttilavoille vielä kerran, yhden kiertueen verran. Viihderintamalle rantautuu Malja huomispäivälle – isänmaallinen jäähyväiskiertue.

Kiertueen vieraana on tänä vuonna 10 v. juhlavuottaan viettävä Tangokuningas 2013 Kyösti Mäkimattila. Kyöstin ja Korsuorkesterin yhteistyö on jo monta vuotta ollut saumatonta. Esiintyjistä onkin helposti aistittavissa hyvän ystävyyden lämmin side. Korsulaiset ovat ohjanneet musiikkimaailman ainutlaatuista otettaan Kyöstin suuntaan.

Korsuorkesterin kokoonpanossa ovat Pepe Kovanen, Ami Varjotie, Kalevi Hautamäki, Jarmo Peippo ja Markku Juoksukangas. Kokoonpanoa täydentää Varjokuva-orkesterin riveistä tuttu kosketinsoittaja Juha Maunu.

– ”Kiertue on jo tiukasti mielenpäällä, vaikka kesälavoja vielä Varjokuvan kanssa tehdäänkin. Paljon olen aiheesta myös jutellut keikkapaikoilla siviiliväestön edustajien kanssa, kiinnostusta tuntuu olevan. Mitä sisältöön tulee, niin Korsuorkesterin ohjelmistohan on varsinainen aarreaitta. On juhlavuutta ja haikeutta ja toisaalta suorasanaisia sota-ajan lauluja ja ronskia raikulihumppaa. Tulee komea kunniakierros!”, Kyösti Mäkimattila valottaa.

Musiikki on elämäntapa, jota ilman on vaikea elää. Soittokalusto on kunnossa ja intoa riittää. Konserteissa tullaan kuulemaan myös laulu Malja huomispäivälle – Toast to tomorrow, jonka sanoituksesta vastaa Kyösti Mäkimattila.

”Jossain tiellä tähtien
Kulkee meistä jokainen
Näinä öinä säästellä ei
Malja huomispäivälle juodaan
Toinen menneille nostetaan”

Malja huomispäivälle – isänmaallinen jäähyväiskiertue
ma 4.9. Helsinki, Kulttuuritalo (*)
ti 5.9. Kouvola, Kuusankoskitalo (**)
ke 6.9. Imatra , Kulttuuritalo Virta (**)
ti 12.9. Mikkeli, Mikaeli (*)
ke 13.9. Hämeenlinna, Verkatehdas (**)
to 14.9. Järvenpää, Järvenpää-talo (*)
ti 19.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali (*)
ke 20.9. Pori, Promenadikeskus (*)
to 21.9. Turku, Konserttitalo (*)

Konsertit alkavat klo 18. Kesto n. 2,5 h sisältäen väliajan.
Lippupiste (*) / Ticketmaster (**)
Liput: 59 e (rivit 1-10) / 49 e (riviltä 11 eteenpäin).
Ryhmäalennus (riviltä 11 eteenpäin) -10% / minimi 10 lippua.