Uutta musiikkia: Markku Touronen & Debytantti - Yön tunteina

Markku Touronen & Debytantti julkaisi uuden singlen 18.08.2023!

Levy-yhtiö SoundByte Music julkaisi 18.08. Markku Tourosen & Debytantin yhteistyö -singlen digitaalisena yleisimmissä suoratoistopalveluissa.

"Minulla on ilo ja kunnia esitellä teille julkaisu, joka on jotain ihan muuta kuin kukaan varmasti edes osaisi odottaa julkaisusta, jossa allekirjoittanut on laulusolistina…. ;) :D Nimittäin nuoren ja lahjakkaan musiikin tekijän, eli Debytantti alias Antti Poikosen, tekemä remiksaus alunperin v. 2021 julkaistusta ”Yön tunteina” -singlestäni. Kyseessä on siis ns. lo-fi hip hop remix, ko. biisistä, eli todella ihan jotain muuta kuin mitä olen iskelmä –artistina ja laulajana tähän asti edustanut. Tässä kohtaavat ennakkoluulottomasti kaksi eri musiikintekijä –sukupolvea ja kaksi eri musiikkigenreä: iskelmä ja hip hop. Vaikkakin ko. musiikin laji on minulle hiukan vieras, kuitenkin musiikillisesti avarakatseisena olen erittäin ylpeä ja otettu että Debytantti halusi ottaa tällaisen haasteen vastaan ja teki kappaleesta tämän päivän saundia edustavan näkemyksensä. Alkuperäinen sävellys on Kai Jämsän käsialaa ja sanoitus on Juho Rintarunsalan. Lauluosuuteni tähän julkaisuun on sämplätty alkuperäisestä singlestä, kaikki muu on uutta.

Mutta älkäähän peljätkö tai säikähtäkö… :D Musiikillinen linjani ei tule vaihtumaan kokonaan hip hoppiin tai muuhun :D, vaan tämä projekti on ollut itselleni hyvin tervetullutta vaihtelua ja ns. pölyjen tuulettelua! :D

Julkaisija on SoundByte Music –levymerkki. Kansikuvan layout on myös allekirjoittaneen käsialaa. Kuvassa on lo-fi –henkeä, se on ikään kuin vanhan LP-levyn kansi, jossa on hiukan ”ringwarea” ja muuta kulumaa. Itse kuva sopii hyvin kuvaamaan ikään kuin urbaanin yön tuntien tunnelmaa, joka sopii hyvin myös itse julkaisun musiikkimaailmaan.

Toivottavasti tykkäätte ja ennen kaikkea, toivottavasti tämä tavoittaa kokonaan uusia kuuntelijaryhmiä."

-Markku Touronen -

 

Virtolainen Markku Touronen on pitkän linjan rehti laulumies, jonka elämänmakuisissa tulkinnoissa soi sydän mukana ja jonka äänessä voima ja herkkyys lyövät kättä! Tourosen laulajan tie alkoi 90-luvulla suomirockin parissa. Sittemmin musiikkityyli on jalostunut suomirockista rautalankasävyiseen ja siitä moderninpaan iskelmään, mutta edelleen mennään rock-asenteella.

Vuosien varrella Touronen on levittänyt suomipopin ja iskelmän ilosanomaa eri kokoonpanoissa lukuisissa erilaisissa juhlissa, tapahtumissa, soittoruokaloissa… Hän on esiintynyt siellä, missä rehtiä laulajaa on tarvittu. Hommia on tehty ja tehdään isolla sydämellä!

Markku on julkaissut vuosien 2007 - 2022 välillä 10 singleä."