Vilma Jään uusi single on kosto "reiden repijöille"

Kuuntele tästä

'Miina' on traumoista, kostosta ja selviytymisestä kertovan esikoisalbumin viimeinen singlelohkaisu

Vilma Jää on yksi Suomen kiinnostavimmista artistitulokkaista suomalais-ugrilaista kansanperinnettä ja synteettistä poppia yhdistelevällä musiikillaan. Tänään ilmestynyt Miina on etnopop-artistin viimeinen singlelohkaisu 27.10. julkaistavalta Kosto-albumilta. Jää kertoo, että kappaleella manataan miehet, jotka kohdistavat väkivaltaa naisiin:

"Miina kertoo nuoresta villistä noidasta, joka kostaa loitsuillaan 'reiden repijöille' ja 'vaimon viiltäjille'. Kertsi alkaa kirkumisella, ja biisin fiilis on muutenkin pahaenteinen mutta voimaannuttava. Jouhikko ja kampiliira juurruttaa biisin loitsujen tavoin osaksi vuosisatoja vanhaa jatkumoa, kun taas aggressiivinen drill-biitti kiinnittää biisin vahvasti nykypäivään. Jouhikot on soittanut Ilkka Heinonen ja kampiliirat samplasin ruotsalaisen Johannes Geworkian Hellmanin soittamista teemoista. Melodia ja sanat on mun käsialaa, mutta kaikki loppu on tehty tiiviissä yhteistyössä työparini Mikko Renforsin kanssa."

YleX Läpimurto 2023 -listaukseen valittu Vilma Jää on laulaja, säveltäjä ja viulisti, joka tunnetaan kantaaottavista kappaleistaan ja kansanlauluun pohjautuvasta laulutekniikasta. Kansainväliseen tunnettuuteen Jää kohosi Kaija Saariahon nostettua hänet näkyvään rooliin ylistetyssä oopperassaan Innocence. Provinssissa ja Flow'ssa esiintyneen artistin edelliset singlet Saatanan saalistaja ja Humalahullu nousivat YleX:n soittolistalle ja Jäinen neiti Radio Suomen soittolistalle. Vilma Jään odotettu debyyttialbumi Kosto käsittelee traumoista ja tuskasta selviytymistä. Levyn julkaisukiertue alkaa 1.11. Kuudennelta linjalta Helsingistä ja jatkaa 4.11. Tampereen G Livelabiin.

Vilma Jää
Instagram | TikTok | Facebook | Nettisivut