Henna Uoti ja Apocalyptican Paavo Lötjönen yhdistivät voimansa Valoviesti-singlelle – Kappale on omistettu Hennan edesmenneelle äidille

Artisti-lauluntekijä Henna Uoti on julkaissut Valoviesti-kappaleen, jolla ovat mukana sellisti Paavo Lötjönen ja pianisti-säveltäjä Petri Somer. Koskettavan singlen taustalla on voimakas tarina.

Kun äitini poistui keskuudestamme vuosi sitten, minulle tuli muistotilaisuudessa tunne, että haluan tehdä kappaleen äidilleni. Kappale on kasvanut jo vuoden päivät sisälläni. Se on omistettu äidilleni, mutta samaan aikaan myös kaikille edesmenneille. Uskon vahvasti, että kuoleman jälkeen on elämää. On ollut lohdullista tajuta, ettei elämä lopukaan kuolemaan, vaan oleminen vain muuttaa muotoaan. Olemme ikuisia", Henna Uoti taustoittaa kappaleen syntytarinaa.

Koskettavan ja pysäyttävän kappaleen sanoittamisesta on vastannut Hennan lisäksi Sana Mustonen sekä säveltämisestä Hennan hyvä ystävä ja luottosäveltäjä Petri Somer, joka vastaa myös kappaleen piano-osuuksista ja tuottamisesta.

”Kun yhtenä päivänä äidin kuoleman jälkeen hiljennyin ja kuuntelin sydäntäni, edesmennyt äiti sanoi minulle: ”ei ole kuolemaa, on vain rakkaus”. Heti herättyäni kirjoitin kyseiset sanat ylös ja tämä sanoma päätyi kappaleeseen. Äidin kuoleman jälkeen herkkyyteni aistia energioita on kasvanut ja sydämeni avautui lopullisesti. Kappaleen sanat ovat syntyneet pitkälti meditaation ja johdatuksen avulla. Olen syventynyt siihen, mitä äiti haluaisi sanoa minulle taivaasta. Hänen niin kuin monen muunkin edesmenneen sanoma on ilo ja rakkaus sekä toive siitä, että jatkamme elämää täysillä eteenpäin. Kappaleen tekeminen on ollut minulle surutyön tekemistä”, Henna kertoo.

Kappaleella selloa soittaa Apocalyptica-yhtyeestä tuttu Paavo Lötjönen. Henna on jo useamman vuoden odottanut, että pääsisi tekemään yhteisen kappaleen ystävänsä Paavon kanssa.

”Yhteisen kappaleen julkaiseminen on tuntunut ennen Valoviesti-kappaletta kaukaiselta ajatukselta, mutta nyt aika oli oikea. Edesmennyt äitini rakasti minun tavoin sellomusiikkia, joten oli hienoa saada Paavo juuri tähän kyseiseen kappaleeseen mukaan”, Henna kertoo.

Kappaleen musiikkivideon on kuvannut ja ohjannut Diili-ohjelmasta tuttu Viljami Harjuniemi, ja sen voi katsoa nyt täällä.

FACEBOOK | INSTAGRAM