Perinteisiä musiikkiväen Lavakauden päättäjäisiä juhlittiin sunnuntaina 10.9. jo 32. kertaa

JANNE LEINO on Vuoden 2023 Tanssittaja, TAIVALKUNTA BEAT Tanssittajatulokas, ”Ei tule mittää” Kesän Diskohitti, ”Kesä seitkytkuus” Kesän Tanssihitti , SISU-palkinto Eki Jantuselle

Perinteisiä musiikkiväen Lavakauden päättäjäisiä juhlittiin sunnuntaina 10.9. jo 32. kertaa, nyt ensi kertaa Tampereen Komediateatterissa. Tapahtumassa palkittiin paikallisradioiden Kuukauden levyt kuten myös Vuoden Tanssittaja ja Tanssittajatulokas. Tamperelainen Musa -palkinnon vastaanotti Kaseva-yhtye.

Eki Jantuselle ojennettiin Sisu-palkinto pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä suomalaisen tanssikulttuurin ja populäärimusiikin hyväksi. Jantunen tunnetaan Mutkattomat-yhtyeen keulahahmona ja Jätkän humpan levyttäjänä. ”Humpan Hurriganes” keikkailee edelleen aktiivisti.

Vuoden 2023 Tanssittajaksi nimettiin laulaja Janne Leino ja hänen albuminsa Karhunkierros, jolta on noussut useita hittejä Tätä Suomi tanssii -listalle. Valinnan tekivät levytansseja pyörittävät musiikkijuontajat nimenomaan tuon levyn perusteella. Albumin on tuottanut Rami Hänninen, joka on myös Varjokuvan kitaristi.

Vuoden 2023 Tanssittajatulokkaaksi nimettiin Taivalkunta Beat -yhtye, jonka Eppuja rautalankana -albumi on nostanut rautalangan suosiota tanssiparketeilla. Vesa ja Juha Pokkisen versioita on ollut parhaimmillaan tanssilistalla yhtä aikaa kolme kappaletta. Kaikki kappaleet ovat Pantse Syrjän sävellyksiä.

Kesän 2023 Diskohitti on huumoriräppi Ei tule mittää, jonka takana on salaperäinen Pitsa ja Sushi. Biisissä irvaillaan positiivisesti tosissaan suomiräppiä tekeville artisteille. Biisi on viihtynyt tanssilistalla jo pitkään.

Kesän 2023 Tanssihittinä palkittiin Pauli Haapalaisen sanoittama ja laulama Kesä seitkytkuus, jonka ovat säveltäneet Ahti Nikkonen ja Seppo Summanen sekä sovittanut Rauno Pelkonen.

Tiskijukkien kunniagallerian, DJ Hall Of Famen jäseniksi kutsuttiin pitkän linjan tiskijukatDJ Roxy (Markku Kukkohovi), DJ Hammu (Hannu Rauhala) ja DJay (Mikael Monola).

Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Radio Musan TAMPERELAINEN MUSA -erikoispalkinnon sai Kaseva-yhtye, jonka perustamisesta tulee 50 vuotta. Yhtyeen historiikkikirja ilmestyy piakkoin. Veteraaniyhtye saapui paikalle suoraan keikkamatkalta.

Illan mittaan palkittiin myös radioiden Kuukauden levyjä vuoden ajalta. Coitus Int 50 Revival -albumin kunniakirjan pokkasi Mikko Alatalo, joka myös esiintyi samassa yhteydessä. Illan kohokohtiin lukeutui viihteen veteraani Pasi Kauniston osuus, kun hän vastaanotti kunniakirjan albumista Suomalainen sielunmaisema.

Iltagaalassa lauloi kolmisenkymmentä artistia, joista useimmat ovat menestyneet viime aikoina erilaisissa laulukilpailuissa.

Tilaisuuden juonsivat Radio Musan Pentti Teräväinen ja DJ Topi Honkonen.

 

http://www.hitit.fi/