Näyttelijä-muusikko Mia Hafrén julkaisee pop-albumin 2024

Ensimmäinen upea single Easy to love julkaistiin syyskuussa!

Fork -a capella-yhtyeestä musiikkimaailmalle tutuksi tullut ja näyttelijänä esimerkiksi Tahdon asia- ja Klikkaa mua -televisiosarjoissa sekä Svenska Teaternin Mamma Mia -musikaalin pääroolissa loistanut Mia Hafrén julkaisee uuden albuminsa ensi keväänä. Nyt saimme ensimmäiset maistiaiset, kun Easy to love -single on saatu julkaistua.

"Easy to love voi nähdä rakkauslauluna, mutta se kertoo valinnoista. Uskalla rakastaa ja uskalla päästä irti. Tiedosta mihin voit vaikuttaa ja mihin et. Uskalla vetää rajoja. Uskalla tehdä valintoja", Hafrén rohkaisee.

Biisi syntyi eräänä kesäiltana Mian pohtiessa sitä miten me ihmiset toimimme ja mitä rakkaus oikeasti on. Näyttelijäntöiden ja laulaja-lauluntekijän luovan osaamisen ohella niin ikään ratkaisukeskeisenä terapeuttina työskentelevälle Hafrénille nämä ovat oleellisia asioita kaikin tavoin.

"Mitä tarkoitta se, että hyväksyy sen toisen tai itsensä sellaisena kuin on. Kuinka paljon pitää työstää niitä omia ei niin kauniita puolia? Olen koko elämäni aikana ollut kiinnostunut ihmisistä ja meidän tavastamme toimia. Haluan ymmärtää, jotta voin olla avuksi. Tämä näkyy myös uravalinnoissani; näyttelijänä – missä mennään roolin ihon alle ja yritetään ymmärtää roolin tapa toimia, laulaja/lauluntekijänä – jossa yritän musiikin ja tekstin avulla saada tolkkua meidän touhuumme sekä terapeuttina – missä työni on kuunnella ja esittää oikeita kysymyksiä", myös Finlands svenska Martha förbundetin puheenjohtajanakin toimiva Mia jatkaa.

Vuonna 2022 julkaistu Ocksä för dig -esikoisalbumi sisälsi näitä ajatuksia Mian äidinkielellä ruotsiksi, ja ensi vuonna julkaistava levy paneutuu samoihin teemoihin englanniksi. Sopivasti Mia Hafrénin tulevien 50-vuotisjuhlien aikaan julkaistava studioalbumi laittaa väen tanssimaan. Nyt julkaistu Easy to love onkin mainio maistiainen siitä mitä on luvassa.

"Pyrkimykseni on ollut tehdä rytmikkäämpää musiikkia kuin ensimmäisellä levyllä. Tykkään itse tanssia ja tavoitteena on ollut tehdä biisejä, jotka houkuttelevat kuuntelijaakin tanssimaan. Vaikka kirjoitankin vakavista aiheista, niin biiseissä on tarkoitus olla huumoria. Siihen olen ainakin pyrkinyt, en sitten tiedä miten se onnistui", hän toteaa hymyillen ja jatkaa:

"Levyn teon aikana olen miettinyt paljon, millaiset biisit toimivat live-esiintymisessä. Se on minulle kuitenkin tärkein asia musiikissa, koska silloin olen taas ihmisten kanssa tekemisissä. Toivon, että kun yleisö lähtee kotiin keikoiltani, he ovat ainakin hetken saanut tuntea yhteenkuuluvuuden tunnetta."

Tänä syksynä Mia vierailee Kansallisteatterin Pentti Linkola –kaltaisemme? -näytelmässä, mutta oma sijansa on myös hänen rakastamillaan keikoilla.

 

WEBSITE | INSTAGRAM