YONALTA uutta musiikkia ja konserttisalikierute

Yonan uusi single Tähtii ei voi omistaa enteilee samaa nimeä kantavaa konserttisalikiertuetta, joka päättää Yonan kattavan keikkavuoden

Johanna Kustannukselle levyttävä Yona on juuri julkaissut uuden singlen tulevalta yhdeksänneltä studioalbumiltaan. Tähtii ei voi omistaa on Yonalle tunnusomaisen herkkä ja koskettava kappale, jolla hän pohtii omistamisen käsitettä. Kappale on edellisen Rauhaa ja rakastella -singlen tapaan tehty yhdessä artistin luottotuottajan Mauri Syrjälän kanssa.

“Kuulin, että on olemassa firma josta voit ”ostaa” tähden eli nimetä sen vaikka itsesi mukaan, rahaa vastaan. Ajatus oli älyttömyydessään puhutteleva, aivan kuin voisimme muka omistaa palan avaruutta. Tavallaan kaikki omistaminen on aika absurdia, kun asiaa tarkemmin pohtii. Yhtä hyvin voisimme ajatella, ettemme omista mitään, varsinkaan toisiamme. Nurinkurista on, että tämä ajatus saa rakkauden tuntumaan paljon arvokkaammalta. Siitä kertoo Tähtii ei voi omistaa”, Yona avaa.

Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaisseen Yonan (oik. Johanna Rasmus) debyyttialbumi Pilvet liikkuu, minä en ilmestyi vuonna 2010, ja se toi artistille Vuoden tulokas -Emma-palkinnon. Kriitikoiden ylistämä, Tapiola Sinfoniettan kanssa tehty, viimeisin albumijulkaisu Uni johon herään palkittiin viime vuonna sekä Kriitikoiden valinta -Emmalla että Teosto-palkinnolla. Albumi oli lisäksi ehdolla arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi ja esitettiin kokonaisuudessaan loppuunmyydyissä konserteissa Helsingin Musiikkitalossa, Lahden Sibeliustalossa ja Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa. Musiikkitalon konsertti palkittiin musiikkialan Industry Awards -gaalassa Vuoden tapahtumana. Viime vuonna Yona ihastutti myös uusimmalla Vain elämää -kaudella.

Menneen kesän Yona keikkaili ahkerasti eri festivaaleilla läpi Suomen. Hänet nähtiin muun muassa Provinssissa, Ruisrockissa ja Flow Festivalin päälavalla. Seuraavaksi Yona lähtee keikkavuoden viimeistelevälle konserttisalikiertueelle, joka käynnistyy Helsingin Savoy-teatterilta maanantaina 16.10.

Tähtii ei voi omistaa -konserttisalikiertue:

16.10. Helsinki, Savoy-teatteri
17.10. Hyvinkää, Hyvinkääsali
18.10. Lahti, Sibeliustalo
20.10. Kuopio, Musiikkikeskus
21.10. Oulu, Madetojan sali
22.10. Turku, Logomo
23.10. Pori, Promenadi

Liput kiertueelle tästä.

 

Yona somessa:
Instagram
Facebook
www.yona.fi