Syysilta on tunteikkaiden melodioiden värittämä kaunis erotarina

Rautalankavivahteisen iskelmän kirkkain nousutähti Suurimaa seilailee syksyn tumman samettisissa tunnelmissa uudella singlellään. Syysilta on kaunis laulu kauniista erosta, joka tarrautuu kiinni ja pitää otteessaan ensisoinnusta aina viimeiseen sävelkulkuun saakka.

- Kappale syntyi lähes automaatiokirjoituksena pari vuotta sitten nimenomaan syksyisenä iltana, jolloin tunnelma oli jotenkin erityisen kaihoisa – pyrin vangitsemaan tämän tunnelman lauluun ja kirjoittaa sen ympärille tarinan, jossa samaan aikaan on ja ei ole onnellista loppua.

Kitaristimme Kustaa Kantelisen mahtava loppukitaramelodia oli tähän vielä kuin samettiverhojen takaa loistava kuu – kaunis, kaukainen ja silti ihan siinä vieressä. Kannattaa siis kuunnella loppuun saakka, Suurimaan biisit kirjoittava kitaristi Juuso Kemi kertoo.

Kappale saa ensi viikolla seurakseen myös Isokarin majakkasaarella kuvatun videon.

Suurimaan aikaisemmat singlet, kuten muun muassa Sä et vielä lähtis pois, Kesäyö (kaikki unohtuu) sekä Onnen kukkuloilla ovat nousseet varsinaisiksi radiohiteiksi. Vasta viime vuonna ensimmäisen singlensä julkaissut yhtye on soinut radioaalloilla jo yli tuhat kertaa.

Loppukesästä yhtye nähtiin myös Kirvatsin Jytä -festareilla tuhansien ihmisten edessä – seuraavaksi vuorossa on esiintyminen Parkanon Käenkoskella Elastisen lämmittelijänä. Yhtye kertoo julkaisevansa uusia keikkoja tasaiseen tahtiin. Sen lisäksi bändi vihjaa, että julkaisujonossa on useita uusia kappaleita. Lisää on siis luvassa!

Suurimaan kokoonpano:
Laulu: Saku Mansikkamäki
Kitara: Juuso Kemi
Soolokitara: Kustaa Kantelinen
Basso: Marko Antila
Rummut (studio): AJ Ojala
Rummut (live): Jari ”Renu” Renvall

 

SUURIMAA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY