Palefacen käsikirjoittama suomiräp-näyttely aukeaa – myös uusi julkaisu ”Jonain päivänä (LiKiS Remix)” nyt ulkona

”Hidas räppibiisi muuttui kuopiolaisen Likiksen käsissä tuplatempolla jyrääväksi punk rockiksi, johon bassokenraali Sami Yaffa toi puuttuvan palasen!”
Palefacen käsikirjoittama JOU! – 40 vuotta suomiräppiä -näyttely avautuu 9.11. Musiikkimuseo Famessa

Kuuntele Jonain päivänä (LiKiS remix) tästä Suomiräpin pioneeri Paleface julkaisi 8.11 LiKiS-nimisen artistin tekemän remixin kappaleesta Jonain päivänä. Julkaisu sai alkunsa kesäkuussa räppäri ja biitintekijä Eeteen Twitch-kanavalla järjestetystä remix-kilpailusta, johon saapuneiden laadukkaiden osallistujien joukosta Jonain päivänä (LiKiS Remix) nousi esiin.

Halukkaille oli tarjolla neljän Autofiktio-kipaleen acapellat ja valmiita remixejä kilpailuun tuli kolmisenkymmentä. Kuopiolainen Likis lähetti remixin, joka kiinnitti heti huomiomme. Hidas räppibiisi muuttui Likiksen käsissä tuplatempolla jyrääväksi punk rockiksi!

Miksasimme kappaleen valmiiksi tuottaja Jesse Keihäsvuoren kanssa, joka soitti biisiin vielä lisäkitaroita. Kappale toimi, mutta jotain tuntui puuttuvan: livenä soitettu sähköbasso! Se on punk-biisin sielu ja ydin!

Otin välittömästi yhteyden Autofiktiollakin soittaneeseen bassokenraali Sami Yaffaan, joka ymmärsi yskän heti. Tehdään! Yaffa pompotti remixiin puuttuvan palasen: raivokkaan beislainin joka vie kuulijan suoraan vuoteen 1980, kun Yaffa aloitti punkkibasistin uransa liittymällä Pelle Miljoonan yhtyeeseen.

Kappaleen viesti säilyy ennallaan: emme voi hyväksyä minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista kouluissa tai niiden ulkopuolella.” Paleface kertoo.

Paleface on ollut oman musiikin ohella aktiivinen viime aikoina myös muissa räppiin liittyvissä projekteissa. Paleface on yksi juuri julkaistun Tupac Shakur -elämäkertakirjan suomentajista ja 9.11. avataan Musiikkimuseo Famessa Palefacen käsikirjoittama näyttely JOU! – 40 vuotta suomiräppiä.

Näyttely on parin vuoden työn tulosta. Esillä on muun muassa laitteita, kledjuja ja muuta esineistöä vuosien varrelta. Erityisen hienoa on esitellä yleisölle ensimmäistä kertaa nähtävää kuvamateriaalia esimerkiksi Suomen ekoista hiphop-bileistä vuodelta 1986.” Paleface kertoo.

Palefacen maaliskuussa julkaistu uusin sooloalbumi Autofiktio on painavia sanoja ja väkeviä teemoja sisältävä kokonaisuus, joka vertautuu moderniksi klassikoksi muodostuneeseen vuoden 2010 Helsinki-Shangri-La -albumiin. Paleface itse kuvailee albumia uransa parhaaksi. Levyn vastaavana tuottajana on uudempaa sukupolvea edustava, alkuvuoden Grammy-gaalassakin ehdolla ollut huipputuottaja MD$ eli Santeri Kauppinen.

Albumin kappaleet kuten mieskuvaa ja ylisukupolvisia traumoja käsittelevä Miehet ei itke, tyttöjen ja naisten yhteiskunnallista asemaa pohtiva Mikä susta tulee isona feat. Ylva Haru, koulukiusaamista ja Koskelan surmaa käsittelevä Jonain päivänä sekä rasismia luotaava Valkoinen katse ovat muistuttaneet siitä, että musiikilla on edelleen vahva paikkansa osana yhteiskunnallista keskustelua. Paleface somessa:
Instagram
Facebook