Saija Tuupanen sai Kyösti Mäkimattilalta joululaulun

20-vuotista taiteilijajuhlaansa tänä vuonna viettävä Saija Tuupanen julkaisi marraskuun 17. päivä upouuden joululaulun, Lapsuusjoulun taika.

Marraskuussa hän konsertoi ensimmäisen kerran joululaulujen merkeissä ja joulukuussa useamman kerran.

Voi tuntua, että näin marraskuussa on hieman aikaista julkaista joulumusiikkia – mutta ei ollenkaan! Olen jouluihminen! Ja saman viikon sunnuntaina esiinnyn jo ensi kertaa tänä vuonna joulukonsertissa. Joulun taika siis saapukoon, hymyilee Saija ja jatkaa:

Tämän Kyösti Mäkimattilalta saamani joulubiisin teksti, sävel ja tunnelma ovat saaneet paikan sydämessäni. Laulun sanoman voin allekirjoittaa. Toivoisin, että tässä maailmantilanteessa, meistä jokainen voisi saada jouluunsa juuri sitä tähtipölyä ja taikaa, jota toivottavasti kaikille lapsille joulu tuo tullessaan.

– Haluan antaa tämän laulun lahjana sinulle ja tuoda tähän jouluun läikkyvää lämpöä ja rakkautta.
Kuninkaalta kuningattarelle

Laulun riimit ovat Kyösti Mäkimattilan sanaisesta arkusta:

Kaipa se on myönnettävä, että silloin kuuluu itse jo vahvasti aikuisiin, kun alkaa muistella omaa lapsuutta ja lapsuuden jouluja. Tähän kummalliseen riitaisaan ja sotaisaan aikaan joulun taika, antamisen ilo ja rauhoittuminen ovat oivallinen vastavoima. Saijan lempeä tulkinta tekee oikeutta tälle pienelle laululle, kiittelee Kyösti.

Lapsuusjoulun taika -kappaleeseen sävellyksen on tehnyt Ville Mäkimattila. Sovittajana on toiminut Juha Maunu ja Ida-Vilhelmiina Sinivalo (julk. Magnum Music).

Saija Tuupanen on aiemmin julkaissut albumillisen joululauluja nimellä Joulu puhuu.

FB
IG
TikTok
Spotify
Saija www