Tommy Huovinen on alkutalven tunnelmissa Talviunia-singlellään

Dingo-elokuvan kuvaukset saivat artistin palaamaan musiikillisille juurilleen porirockin pariin

Tommy Huovinen tunnetaan suomalaisen musiikin pitkän linjan työläisenä, joka soolotuotantonsa ohella pitänyt itsensä kiireisenä muiden luovan alan töiden parissa. Kuluneena kesänä Huovinen oli mukana kotikaupunkiinsa Poriin sijoittuvan Dingo-elokuvan kuvauksissa. Muistot palauttivat artistin musiikillisille juurilleen, ja lopputuloksena on tänään julkaistu Talviunia-single.

”Kesällä -23 sain olla mukana Dingo-elokuvan kuvauksissa. Samalla tuli kierrettyä vanhoja mestoja Porissa, kuten kulttuuritalo Annankatu 6, jossa tuli treenailtua ensimmäisten bändien kanssa. Tuo kesäinen viikko palautti mieleeni sen mistä kaikki aikoinaan lähti ja miksi suomenkielisestä rockista tuli minulle niin tärkeä ilmaisumuoto, että tänäkin päivänä teen sitä työkseni”, Huovinen kertoo ja jatkaa:

Talviunia-kappale onkin ehdottomasti paluu musiikillisille juurilleni punkiin, ja ennen kaikkea porirockiin. Se on suoraa, rehellistä, kaunista ja Marshall soi kovaa. Vuoden viimeiset kuukaudet on ovat aina olleet minulle hieman raskaita ja alavireisiä. Jos saisin valita, vetäisin peiton korviin lokakuussa ja nukkuisin talviunta aina huhtikuuhun asti – siihen saakka, kunnes kevätaurinko alkaa lämmittää. Mutta se kun ei ole mahdollista, niin minä valvon öisin ja kirjoitan biisejä.

Yli 3000 keikkaa isoilta festareilta ihmisten olohuoneisiin tehnyt laulaja-lauluntekijä on julkaissut myös kuusi täyspitkää albumia. Hän on myös tuottanut Juice Leskisen tuotannosta kaksi kokoelmalevyä sekä retrospektiivisen Minä – Sunnuntailapsi -dvd:n, joka sai myös Emma-ehdokkuuden. Gösta Sundqvistin kuoltua hän on vastannut myös Aarne Tenkasen tuotannosta, sekä esiintynyt miehen livekokoonpanoissa.

TOMMY HUOVINEN | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY