UNIVERSAL MUSIC rikkoi radioennätyksiä vuonna 2023

Universal rikkoi radioennätyksiä vuonna 2023

Universal nousi radioiden ykköseksi niin top 50 kuin top 20 -listalla – menestystä siivittivät muun muassa KUUMAA, BESS ja Vesterinen yhtyeineen

Vuoden 2023 aikana Universal Music Finland kasvatti markkinaosuuttaan radioissa merkittävästi monilla eri mittareilla. Yhtiön osuus nousi huimasti niin radioiden top 50 kuin top 20 -listalla. Universalin markkinaosuus radioiden top 50 -listalla nousi edellisvuoden 28,7 %:sta ennätykselliseen 37,7 %:iin. Tämän menestyksen myötä Suomen suurin levy-yhtiö Universal Music nousi isoimmaksi myös radioissa.

Top 20 -listalla Universalin jalansija oli entistä vakuuttavampi. Vuonna 2023 yhtiön markkinaosuus kasvoi listalla edellisvuoden 26,03 %:sta vakuuttavaan 47,6 %:iin. Huomattavaa oli, että radiolistan kärjessä korostui aiempaa voimakkaammin kotimainen musiikki. Vain yksi kymmenestä soitetuimmasta radiokappaleesta oli ulkomainen. Radioiden top 10 -listan voi nähdä tiedotteen lopusta.

Radion kautta on mahdollisuus koskettaa valtavaa määrää suomalaisia joka ikinen päivä, synnyttää uusia klassikoita ja siten rakentaa pitkäkestoisia artistiuria. Haluamme olla maailman paras kumppani kotimaisille musiikintekijöille juuri tässä ydintehtävässämme, ja artistiemme menestys radiossa osoittaa että olemme onnistuneet. Ja mitä uusiin klassikoihin tulee, kaikki merkit viittaavat siihen että vuodesta 2024 tulee artisteillemme entistäkin isompi”, Universal Music Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kommentoi.

Viime vuoden kymmenestä soitetuimmasta radiokappaleesta kuusi oli Universal Musicin julkaisuja. Kappaleiden joukkoon nousivat kotimaiset menestysartistit KUUMAA, BESS, VIIVI, Robin Packalen ja Vesterinen yhtyeineen. Radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi kipusi nimensä mukaisesti ylivoimaisella soittomäärällä KUUMAA-yhtyeen jättihitti Ylivoimainen.

Kotimaisten artistien osalta Universal Musicin markkinaosuus radioiden top 50
-listalla oli peräti 34,03 % viime vuonna. Yhtiön kotimaisen musiikin osuus oli vuonna 2021 16,17 %. Tämä tarkoittaa, että Universal Music on tuplannut kahdessa vuodessa osuutensa radioissa kotimaisen musiikin osalta.

 

Universal Music Finland somessa:
Instagram / TikTok / Facebook / www