Yölintu nähdään konserttilavoilla huhtikuussa!

Tammikuun pakkasilla on hyvä hetki lomailla ja niin on tehnyt myös Yölinnun kokoonpano.

Normaali kiertuearki pitää hyvässä otteessaan kunnes huhtikuun alussa on vuorossa 15 konserttia käsittävä konserttikierros. Yölinnun konsertteja on kysytty ja vastaus toiveisiin saapuu nimellä “Yölintu noin 30 vuotta”. Orkesteri tekee kevätmuuton areenoilta toisille ja kotiutuu konserttilavojen reviirille sulavasti ennen kesäisen keikkasesongin alkua. Konsertit palvelevat hyvin kaikenikäistä yleisöä. Voi katsella, kuunnella ja keskittyä esitykseen ehkä paremmin kuin normaalisti keikkapaikoilla. Bändi on vahvasti kasvanut kiinni musiikkiinsa, eikä osaisi kuvitella elämää ilman tätä työtä. Esa Niemisen sävellyksen ja Sinikka Svärdin sanoittama laulu ”Sitä saa mitä tilaa” on muovautunut orkesteriin helposti liitettäväksi “iskulausesävelmäksi”.

Yölinnun ensimmäiset siiveniskut ulottuvat aina 1990-luvulle asti, sillä Simo Silmu ja Markus Kuusijoensuu perustivat yhtyeen vuonna 1992. Yhtye aloitti aikanaan perinteisellä rautalankamusiikilla ja yhdisti siihen omalla otteellaan haitarimusiikkia. Tyyli osui kuulijoihin välittömästi. Vuodet toivat räjähtävän suuren julkisuuden, levytyssopimuksia, TV-esiintymisiä ja kaikenlaista medianäkyvyyttä. Yölintu on kirjaimellisesti näyttänyt kuulijoille, että heidän musiikkinsa henkii vahvasti aikaa, jossa kaiho, kaipuu ja rakkaus kääriytyy iloiseen pilkkeeseen silmäkulmassa, sopivaan annokseen haaveilua ja omaa vahvaa linjaa.

Bändi onkin saavuttanut uransa aikana suosion, johon harva yltää. Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukuja. Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta osuvat aina suomalaisten sydämiin.

Siiveniskut ovat jättäneet jälkensä Suomi-iskelmän historiaan, ja edelleen Yölintu jatkaa vahvaa liitoaan iskelmätaivaalla! Yölintu teki ensimmäisen konserttikiertueensa vuonna 2000. Yölintu on uransa aikana pitänyt hallussaan yleisöennätyksiä ja lukuisia loistavia listasijoituksia. Erinomaista jatkoa tälle povataan Yölintu noin 30 vuotta -konserttikierroksen myötä. Uusimmalla konserttikierroksella tarjoillaan tuttuja ja ehkä vähän vähemmän tuttuja ralleja vuosien varrelta.

Yölinnun albumeja on myyty n. 400 000 kappaletta. Ryhmä on julkaissut lukuisia studioalbumeja, muutamia kokoelma-albumeja ja kymmenittäin singlejä. Lisäksi Simo Silmu on julkaissut kolme sooloalbumia. Yölintu on pokannut kahdeksan kultalevyä, viisi platinaa ja yhden tuplaplatinalevyn. Heidän menestynein studioalbuminsa on vuoden 1998 Tositarkoituksella, jota on myyty lähes 96 000 kappaletta.

Omaa musaa omalla tyylillä. Iskelmän suomenhevonen ei hyydy. Tervetuloa kanssamme juhlaviin zembaloihin, Yölintu toivottaa.

Kokoonpano kiertueella:
Simo Silmu – laulu, haitari
Jukka Harju – kitara
Jari Luostari – basso
Harri Lehtonen – rummut

Tekniikka: Tomi Lahtinen ja Pekka Huttunen / Äänirasia

Konserttikierros 2024
KE 3.4. SALO, TEATTERI PROVINSSI (*)
TO 4.4. KOTKA, KONSERTTITALO (*)
PE 5.4. RAUMA, RAUMASALI (*)
LA 6.4. KERAVA, KEUDA-TALO (*)
SU 7.4. FORSSA, JÄRJESTÖJENTALO (***)
KE 10.4. KEMPELE, ZEMPPI AREENA (**)
TO 11.4. IISALMI, KULTTUURIKESKUS (*)
PE 12.4. JOENSUU, CARELIA-SALI (*)
LA 13.4. VARKAUS, WARKAUS-SALI (*)
SU 14.4. KOUVOLA, KUUSANKOSKITALO (**)
KE 17.4. TURKU, LOGOMO (*)
TO 18.4. HYVINKÄÄ, HYVINKÄÄSALI (*)
PE 19.4. JÄRVENPÄÄ, JÄRVENPÄÄ-TALO (*)
LA 20.4. UUSIKAUPUNKI, KULTTUURIKESKUS CRUSELLI (*)
SU 21.4. HUITTINEN, RISTO RYTI -SALI (*)

Konsertit klo 19. Liput 49,90 e sis. palvelumaksun.
Lipunmyynti: Lippupiste (*) – Ticketmaster (**) – Gramofonin verkkokauppa https://kauppa.gramofoni.fi ja www.ideaticket.fi(***)

Konsertit klo 19. Liput 49,90 e sis. palvelumaksun.
Lippupiste (*)
Ticketmaster (**)
Gramofonin verkkokauppa https://kauppa.gramofoni.fi
ja www.ideaticket.fi(***)