Jousia, puhaltimia, perkussioita ja hiton hyvää rockia – The Empire Strikesin Motell Scandinavia -albumi on täällä!

Keikat vievät yhtyeen pääkaupunkiseudulle ja Espanjaan

The Empire Strikes, tuo Suomen kenties ruotsalaisimman kuuloinen rock-yhtye, juhlii tänään – yhtyeen neljäs albumi Motell Scandinavia on nyt julkaistu! Kymmenen kappaletta sisältävä pitkäsoitto on tekijöidensä näköinen ja kuuloinen ylpeydenaihe, joka sai alkunsa jo useampi vuosi sitten maailman kouristellessa globaalin kulkutaudin kynsissä.

Kun pandemiapaholainen laittoi maailman säppiin, meidän kolmas albumimme Charm oli juuri julkaistu. Median ja yleisön vaste levylle oli suorastaan suitsuttavan positiivista, ja albumin tiimoilta ehdimme keikkailemaan Keski- ja Etelä-Eurooppaa myöden. Noususuhdanne loppui kuin seinään meidän lämmiteltyämme lauteita Royal Republicille loppuunmyydyllä Tavastialla helmikuussa 2020, ja kun rajoitukset vain jatkuivat, biisejä alkoi syntyä”, bändi muistelee levyn ensimmäisiä syntyhetkiä.

Suuri materiaalimäärä poiki jatkojalostuksia, mökkireissuja, studioviikonloppuja ja demojen ja biisien raakkausta. Lopulta kasassa oli Motell Scandinavia -albumi, joka julkaistaan digitaalisen muodon lisäksi myös vinyylinä.

”Äänitimme kaikki bändisoittimet SF Soundilla. Livenä, yhdessä soittaen, kuten tapoihin kuuluu. Eli se, mitä levyllä kuuluu, on aina kokonainen otto kyseisestä kappaleesta. Paria poikkeusta lukuun ottamatta kitarasooloineen päivineen. Myös lead-laulut on äänitetty Lehmossa. Jälkituotantovaiheessa saapuivat jouset, puhaltimet, perkussiot, koskettimet ja kuorot kuvioon”, yhtye kuvailee.

Tuoreen pitkäsoiton kärkibiisiksi nostetaan levyn nimibiisi, Motell Scandinavia, johon liittyy kysymys: mikä yhdistää Tim Curryä sukkanauhaliiveissä, Eaglesia ja keskiaikaista käsitettä "Diabolus in musica"? Vastaus on kappale nimeltä Motell Scandinavia.

Biisi kertoo tarinan dekadentista majoitusliikkeestä jossain jumalan selän takana, paikassa jonne ei löydetä, vaan jonne eksytään. Alkuperäinen ajatus lähti laukalle Tommin katsellessa ties kuinka monetta kertaa Rocky Horror Picture Show -musikaalia – erikoisjengin paheenpesästä piti tehdä laulu. Eagles tuli yhtälöön kappaleen edetessä sanoitusvaiheeseen ja Hotel Californian tarinan innoittaessa runoniekkaa. Entä se saatanan intervalli? Musiikin teoriaa tai kirkkohistoriaa tuntevat kyllä tietävät, mistä puhutaan; kielletty kiinnostaa kansaa”, bändi sanailee.

Motell Scandinavia -levyä juhlistetaan Helsingin On The Rocksissa helmikuussa. Sen jälkeen rokkailu jatkuu Espanjassa, ja nähdäänpä vielä Vantaallakin keikka maaliskuun puolella. Lisää keikkoja julkistetaan vielä kevään mittaan.

8.2. On The Rocks, Helsinki (albuminjulkaisukeikka)
14.2. Velvet Club, Malaga (ES)
15.2. La Guardida del Angel, Jerez de la Frontera, Cadiz (ES)
16.2. Louie Louie, Estepona (ES)
17.2. HellDorado, Vitoria Gasteiz (ES, Basque Country!)
18.2. Funhouse, Madrid (ES)
2.3. Hellaklubi VII, Skenesali, Vantaa

The Empire Strikes on:

Tommi Tuoriniemi – laulu, kitara
Topi Tarkki – kitara
Otto Haapanen – rummut
Paavo Kuukasjärvi – basso
Ari Suhonen – koskettimet

FACEBOOK | INSTAGRAM | WWW