Samalla julkistimme railakkaita uutuuksia kesälle ja esittelimme ison esitysaikauudistuksen

Päänäyttämön syksyn uusi vetonaula on romantillinen musiikkinäytelmä Tampereenkiäliset uutiset. Ravintolateatterissa ilahduttaa Ikänäky – Puolen vuosisadan bileet.
Kesäteatterissa tekee Coitus Int kiertueen viimeisen Tampereen keikkansa. Dingo-musikaalin täyteisen kesän täydentää Neumann Trion esiintyminen.

Päänäyttämöllä jatkaa yleisösuosikki Pokka pitää, riemukkaan vastaanoton saanut Mulkoilijat, Ilmari Saarelaisen monologi Parasta ennen ja Jukka Puotila Show.
Myös Ransu ja Operaatio joulu sekä kevätkauden Riihimäen Teatterissa menestyksekkäästi vieraillut Baskervillen koira palaavat syksyn ohjelmistoon.

Komediateatteri aikaistaa syksyllä arki-iltojen ma-to Päänäyttämön esitykset alkamaan pääsääntöisesti klo 18.00. Perjantai-iltojen esitykset alkavat jatkossakin klo 19.

Lauantai-iltaisin esitykset ovat alkaneet pääsääntöisesti klo 18 jo nyt. ”Olemme kuunnelleet yleisön toiveita ja teemme tässä rohkean kokeilun. Palautetta otetaan vastaan”, kertoo toimitusjohtaja Teemu Ojala.

 

 

Alla kaikki uutuudet ja lisätietoa:

Tampereenkiäliset uutiset

Kesto n. 1 h 45 min sis. väliajan

Näyttelijät: Ilkka A. Jokinen, Heikki Hela, Juulianna Mäkelä, Aku Sajakorpi ja Harri Järvinen

Ohjaus: Marika Vapaavuori

Siitä on 30 vuotta kun legendaariset tamperelaishahmot Hönttä ja Toippari alkoivat lukea murreuutisiaan paikallisradiossa. Uutisvirrassa ovat vuosien mittaan ahkerasti seilanneet myös mm. Olkkone, Räikköne ja Räikkösen äite.

Moni on saanut radioaaltojen välityksellä kuulla, mitä näille ikonisille hahmoille kuuluu, mutta kuinka moni on saanut sen itse nähdä?

Millaisia ohjelmapoliittisia kähmintöjä on luvassa, kun Assi Tikka saapuu Helsingistä sekoittamaan ohjelmakarttaa ja miten Räikkösen Valkeakoskella asuva eno liittyy tapaukseen? Mitä oikeasti tapahtuu Anttalaisen mökillä?

Romantillinen musiikkikomeria vie sinut suoraan Höntän, Toipparin ja Tampereenkiälisten uutisten maailmaan.

Ensi-ilta 26.9. Päänäyttämöllä

 

IKÄNÄKY - Puolen vuosisadan bileet

Kesto 1 h 45 min sis. väliajan

Näyttelijät Kaisa Hela, Heidi Kiviharju ja muusikko Janne Viitaniemi

Tervetuloa juhlimaan viisikymppistä ihmistä. Mikä ja kuka hän on? Minkälaisista tapahtumista ja vuosikymmenten historiasta hän on kerrostunut? Onko hän tyypillinen x-sukupolven edustaja, -70-luvulla syntynyt?

Oletko samanlainen kuin hän? Tule mukaan synttäribileisiin juhlimaan itseäsi tai ystävääsi, tai heittäydy muuten vain aikamatkalle.

Ikänäky on kupliva, riemukas ja filosofoiva esitys. Päivänsankareina ja seremoniamestareina esityksessä liehuvat näyttelijät Kaisa Hela ja Heidi Kiviharju sekä muusikko Janne Viitaniemi.

Sisältövaroitus: Sisältää musiikkia, bailausta ja vanhoja hokemia.

Ikänäky on kahden näyttelijän, Heidi Kiviharjun ja Kaisa Helan käsikirjoittama esitys 50-vuotis syntymäpäiväjuhlasta. Muusikko Janne Viitaniemi on säveltänyt ja sovittanut esityksessä kuultavat laulut ja musiikin.

Ensi-ilta 24.10. Ravintolateatterissa

 

NEUMANN TRIO

ke 21.8. klo 19 Kesäteatterissa

Konsertin kesto n. 2 h sis. väliajan

Neumann ei esittelyjä tarvitse!

Levoton Tuhkimo, Autiotalo, Nahkatakkinen tyttö ja muut Neumannin Dingo-hitit ovat jo suomalaisia ikivihreitä.

Komediateatteriin Nipa saapuu Neumann Trio -kokoonpanollaan, joka esittää Dingon isoimmat hitit sekä Neumannin soolotuotannon helmet.

Neumann Trio:

Neumann, laulu ja akustinen kitara

Pete Lapintie, koskettimet ja taustalaulu

Janne Saksa, sähkökitara ja taustalaulu.

 

COITUS INT 50 REVIVAL

COITUS INT 50 REVIVAL-KIERTUEEN VIIMEINEN KEIKKA TAMPEREELLA KOMEDIATEATTERISSA PE 30.8.

Vielä kerran voit kuulla pe 30.8. Juice Leskisen ja Alatalo-Rinteen klassikoita Tampereen Komediateatterissa COITUS INT 50 REVIVALIN esittämänä.

Viime vuonna tosiaan tuli kuluneeksi 50 vuotta Juice Leskisen ja Coitus Int -yhtyeen debyyttialbumista.

Sen johdosta yhtyeen perustajäsenet Mikko Alatalo, Pena Penninkilampi ja Harri Rinne muodostivat nuorten soittajien kanssa nostalgiabändin.

He tekivät myös juhla-albumin legendaarisista Coitus-biiseistä.
Syksyn -23 aikana Coitus Int 50 Revival teki parikymmentä konserttia täysille saleille.

Konserteissa oli upea tunnelma, kertoo Mikko Alatalo. - Suurten ikäluokkien ihmiset tulivat elämään vielä yhden illan nuoruuden muistoissa.

Myös nuoria oli paikalla kuuntelemassa manserokkia. Bändin biisit kuvaavat 70-luvun nuorison vapautumista aikaa.

Coitus Int 50 Revival tekee kesän 24 aikana loppukiertueen, festareilla ja klubeilla.

Komediateatterin lavalla voitte nähdä bändin vielä kerran, kiertueen viimeisellä Tampereen keikalla elokuun lopussa.

COITUS INT 50 REVIVALIN KOKOONPANO VUONNA 2023-24:

Mikko Alatalo – laulu, huuliharppu ja kitara

Pena Penninkilampi – laulu

Harri Rinne – laulu, basso

Juri Lindeman – laulu, kitara

Kalle Alatalo – kitarat, laulu

Ari ”Selkä” Pulkkinen – basso, laulu

Harri ”Oinari” Vainionpää – rummut

Tero Kaario – koskettimet

pe 30.8. klo 19 Kesäteatterissa

Konsertin kesto n. 2 h sis. väliajan

 

LISÄKSI PÄÄNÄYTTÄMÖLLÄ

Best of Saikkua, kiitos!

Nyt tulee Best of Saikkua kiitos! Kaikkien kolmen osan parhaat palat yhden illan aikana. Silkkaa naurutykitystä! Eikä unohdeta Ismo Leikolan lauluja, niistäkin tietenkin parhaat mukana!

Jukka Rasila, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Kesto n. 1 h 40 min sis. väliajan

Komediateatterin ensi-ilta 30.10.

 

Jarkko Tamminen
Kuuleeko Tampere -Imitaatioshow

Show koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Esityksessä Jarkko esittää yli 40 hahmoa. Lavalla nähdään ja kuullaan imitaatioita Kape Aihisesta Kaija Koohon, Pasi Rautiaisesta Stigiin ja Olli Jokisesta Käärijään. Myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa esityksessä nähtäviin hahmoihin toiveiden kautta. Illan aikana käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja lisäksi kunkin kiertuepaikkakunnan paikallisuutiset saavat osansa, kun hahmot ottavat esille aina kullakin paikkakunnalla puhuttavia aiheita.
Kesto 2h, sis. väliajan
Komediateatterin ensi-ilta 31.10.

LISÄKSI KESÄTEATTERISSA

Komedian Superilta

pe 23.8. klo 18.30
Esittelyteksti: Neljä koomikkoa naurattavat katsojansa läkähdyksiin tässä kahden väliajan illassa. Arimo Mustonen, Jacke Björklund, Mebe sekä Tom Lindholm takaavat naurun tässä perinteikkäässä naurujuhlassa.

Kesto n. 3 h, sis. kaksi väliaikaa

 

All Female Panel: Kesäkollikiertue 2024

pe 28.6. klo 19
Esiintyjät: All Female Panel: Johanna Tohni, Inka Valima, Saana Peltola ja Helena Pöllänen - Kolli: Jape Grönroos
Esityksen kesto: n. 2h, sis. väliajan

All Female Panel stand up -kollektiivin Kesäkollikiertue 2024 täräyttää kannat kattoon Tampereen Komediateatterilla perjantaina 28.6.2024.

All Female Panel on neljän naisen totuus, täystykitys hurttia hulluutta, sulaa rakkautta, räävitöntä rehellisyyttä ja ennen kaikkea puhdasta huumorijuhlaa. Kesällä 2024 mukaan keikoille kutsutaan kesäkolleja kiertueen kiintiömiehiksi!

Tampereen kiintiömiehenä naurattaa jo legendan maineeseen stand upin maailmassa nostettu Jape Grönroos.

 

MUUT RAVINTOLATEATTERIN UUTUUDET

SAANA PELTOLA: OMAN ELÄMÄNI KUOKKAVIERAS K18

Kesto n. 1 h 50 min sis. väliajan

Oman elämäni kuokkavieras on yhden naisen koko illan stand up -show. Esitys on stand up -koomikko Saana Peltolan 10-vuotisen uran virstanpylväs, välietappi ja tulikoe.

Sydämellinen ja räävitön tarina kuolemanpelosta ja elämänjanosta. Koomikon sieluni takakansi, kuokkavieraan manifesti, kumarrus, pyllistys, maailmankaikkeuden lyhyt oppimäärä ja tekaistu osatotuus melkein kaikesta.

SISÄLTÖVAROITUS: esitys saattaa sisältää vulgaaria kieltä, alatyylin ilmaisuja, kirosanoja, sopimatonta läpändeerosta, seksuaalisia viittauksia, feminismiä ja muita paholaisen juonia.

Tunnelma on kuitenkin turvallinen, lämmin ja rakkaudellinen, eikä esityksessä kiusata pienempiä eikä lyödä alaspäin.

Kuka Saana Peltola?

Saana Peltola on mm. suositun All Female Panel -koomikkokollektiivin perustajajäsen, joka on niittänyt mainetta niin komediaklubeilla, teatterilavoilla kuin tv:ssäkin ja naurattanut yleisöjä ympäri Suomen jo yli kymmenen vuotta.

Keikkoja on mittarissa jo rapiat tuhat ja Peltola on tullut tutuksi myös mm. Heikelä Syndrooma -viihdeohjelman koomisena kirjeenvaihtajana (MTV3), All Female Panel sketsi-podcastin (YLE Areena) käsikirjoittajana ja näyttelijänä sekä Nelosen Stand Up! -ohjelman koomikkona.

 

Saana on tarinoiden ylipapitar, Suomenlinnan shamaani ja oman elämänsä Gandhi. Tykkää haistella chakraöljyjä ja shoppailla hyvinvointia. Harrastuksena henkinen kasvu.

Valaistuu helpoiten sampanjan voimalla luonnollisessa elinympäristössään premium-taksin takapenkillä tai Kämp-spa'ssa. Horoskoopiltaan Saana on nouseva selittäjä.

 

FATHI AHMED – Sisäkkö, kokki, tv-tähti K18

Kesto n 1 h 30 min sis. väliajan

Suomen komediamaailman erikoisin ja mielenkiintoisin tarinankertoja, stand up -koomikko Fathi Ahmed tuo uuden esityksensä kiertuelavoille.

Sisäkkö, kokki, TV-tähti kertoo Fathin tarinan lapsuudesta nykyhetkeen: arjesta pakolaisperheen “sisäkkönä”, alkoholiin ja pitkiin päiviin hukatusta nuoruudesta kokkina ja aikuisena juurensa unohtaneena TV-tähtenä.

Uuteen stand up -sooloon kietoutuu monta kiehtovaa tarinaa, jotka kertovat hauskalla tavalla Fathin karuistakin kokemuksista, ja siitä miten tausta ja kasvatus ovat muovanneet hänestä television paneeliohjelmien vakiokasvon ja suomalaisen komedian tulevan ”saman naaman”.

 

https://komediateatteri.fi/