Charles Plogmanin perustaman progebändin tribuuttikiertue jatkuu

Rock Theatren kevätkauden kiertue startannut ruotsista, nyt vuorossa Helsingin Savoy-teatteri

Audiovisuaalinen konserttitalokiertueen muut paikat ovat Umeo (SWE), Piteå (SWE) Helsinki, Vaasa, Hyvinkää ja Turku.
Viime syksynä alkanut Rock Theatren "Selling Finland" -kiertue saa jatkoa kevätkaudella 2024.

On kulunut 50 vuotta siitä, kun yksi progressiivisen rockin ikonisimmista albumeista, Selling England by the Pound, ilmestyi (28.9.1973). Albumi, jota monet pitävät rockyhtye Genesiksen progressiivisen uran huippuna, sisältää eeppisiä sooloja ja vahvoja musiikillisia sävellyksiä ja silloisen keulahahmo, Peter Gabrielin, vahvan kädenjäljen. Albumin teemana on mm. englantilaisen kansankulttuurin puute ja lisääntynyt amerikkalaisuuden vaikutus.
Prog rock meets modern poetry meets visual artist -konsepti

Ainutlaatuisessa yhteistyössä taiteilija ja runoilija Rosanna Fellmanin, elokuvantekijä ja kuvataiteilija Anna-Sofia Nylundin ja tutkija, musiikkikriitikko ja musiikkipedagogi Kaj Ahlsvedin kanssa, Rock Theatre on luonut audiovisuaalisen konseptin, joka käsittelee nykypäivään sijoittuvan Selling England by the Poundin teemoja. Onko ihminen oppinut menneisyyden virheistään? Energiakriisit, luokkayhteiskunta, ylikulutus, onnellisuus ja identiteetin etsintä.

Selling Finland -konserteilla Rock Theatre kunnioittaa klassikkoa Selling England by the Pound ja tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen musiikkielämyksen. Konsertti herättää katsojassa paljon ajatuksia. Eeppinen musiikki nostaa pintaan monia yhteiskunnallisia teemoja.

Katso Rusk-festivaalin yhteydessä 23.11.23 kuvattu kooste:
ROCK THEATRE - SELLING FINLAND (Live at Schaumanhall 23.11.23)

 

Miksi juuri Genesiksen musiikkia ja miksi kiertue?

Rock Theatren kitaristi, ehkä enemmän iskelmäpuolelta tunnettu Charles Plogman, ja yhtyeen laulaja, pietarsaarelainen Bo-Anders Sandström vastaavat:

"Kasasin jengin vuonna 2015 ja tuumasta toimeen. Vuonna 2017 löytyi tämä kokoonpano aikamoisen etsinnän jälkeen. Kaikki jäsenet ovat enemmän tai vähemmän kuunnelleet progea, ja Genesis oli luonnollinen valinta genressä. Ekan treenin jälkeen päättimme tehdä konsertin, joka toteutui Vaasassa seuraavana vuonna, kertoo Charles Plogman, jonka poika Anton Plogman esiintyy myös yhtyeessä. Charles jatkaa:
"Itse olen teini-iästä lähtien kuunnellut progea ja nimenomaan Genesistä. Onnistuin löytämään Ebaysta kaksikaulaisia vintagekitaroita ja -bassopedaaleja, sellaisia soittimia, mitä Genesis käytti aikoinaan. Piti päästä kokeilemaan oikeesti bändillä."

Bo-Anders Sandström kertoo projektin sisällöstä, ja miksi juuri nyt kiertueelle?
"Ensinnäkin Selling England by the Pound on yksi ehdottomista suosikkialbumeistamme, ja toiseksi: LP viettää 50-vuotisjuhlaansa. Rock Theatre on rakentanut konserttien ympärille konsepteja alusta asti. Nyt syntyi ajatus luoda dialogi: miten Genesis koki Englannin vuonna 1973 ja miten meidän työryhmä luo näkymää Suomesta vuonna 2023. Työryhmään kuului bändin jäseniä, muita taiteilijoita ja tutkija. Lopputuloksena on konsertin aikana projisoitava audiovisuaalinen "keskustelu".
"Tällä kertaa RT vierailee hieman isommilla areenoilla, jotka soveltuvat Selling Finland show'lle. On erittäin jännittävää nähdä, kuinka uusi konseptimme ja eeppinen musiikki vastaanotetaan."

Rock Theatren esityksessä on mm. asusteita, kaksikaulaisia kitaroita ja bassopedaaleja. Ohjelma on täynnä tyylikästä progressiivista musiikkia ja herkullisia sooloja.

Rock Theatre – Selling Finland -kiertue 2024

Pe 19.1. Umeå, Väven (SWE)
La 20.1. Piteå, Studio Acusticum, Black Box (SWE)
Ke 20.3. Helsinki, Savoy-teatteri
La 23.3. Vaasa, Ritz
Pe 17.5. Hyvinkää, Hyvinkääsali
La 18.5. Turku, Linnateatteri

Kaikki konserttiliput ovat jo myynnnissä. Konsertin kesto 2,15 h / sis, 25 min. väliajan. Ensimmäisen tunnin aikana kuullaan tribuuttina Selling England by the Pound -albumin kappaleet kannesta kanteen. Väliajan jälkeen Rock Theatre esittää lisää 45 minuuttia Genesis-musiikkia.
Rock Theatre Info

Vaasalaista Rock Theatre on yhtyettä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan parhaimmista oman genrensä edustajista Genesis-musiikin esittäjänä. Bändi tekee musiikkia suurella sydämellä ja on uskollinen Genesiksen aidolle ja alkuperäiselle äänimaailmalle. Yhtyettä kuvaa ehkä parhaiten yksi kuulijan lause: ”Kun konsertissa laitan silmät kiinni, ja vain kuuntelen, se kuulostaa aivan kuten alkuperäiseltä Genesikseltä”.

Vocals and acoustic guitar: Bo-Anders Sandström
Lead guitar, double neck 12/6, backing vocals: Charles Plogman
Bass, double neck 12/4 and bass pedals: Janne Hyöty
Keyboards, backing vocals: Anton Plogman
Drums, backing vocals: Jere Lahti

Kiertueen teaserit
Youbessa >> / Facebookissa >>

Rock Theatre some
Facebook / Instagram / Youtube