HAPPORADION AKI TYKILTÄ UUSI ALBUMI JUNANTUOMA

Aki Tykin odotettu esikoisalbumi Junantuoma on nyt julkaistu

Happoradion keulakuvan Aki Tykin soolodebyytti Junantuoma on julkaistu 23.2. Tykin 11 kappaletta sisältävä sooloalbumi on omaelämänkerrallinen julkaisu, jolla kuljetaan aina teini-iästä aikuisuuteen. Levyltä on saatu kuulla ennakkoon kaksi singleä: Junantuomat ja radioista tuttu Satulinna, Satumaa. Kolmas single kulkee nimellä Onnekkaimmat, joka on albumin fokuskappale.

- Nelisen vuotta sitten aloin tehdä musiikkia vakavammin myös muille artisteille, ja sen myötä olen tutustunut maamme parhaisiin lauluntekijöihin. Olen oppinut musiikin tekemisestä valtavasti uusilta kollegatuttavuuksiltani ja siksi oli alusta asti selvää, että soololevyni biisejä tehdään eri tyyppien kanssa, Tykki kertoo. Vaikka soololevyn kappaleet on kirjoitettu muiden kirjoittajien kanssa, laulut ovat pääosin Akin omasta historiasta.

Lisäksi albumilla kuullaan muun muassa kappale Kai me selvitään, jossa vierailee ukrainalainen, Suomessa sotaa paossa oleva laulaja Sofiia Yakovyshyna. Levyn päättää Lähtijän laulu, joka on tehty yhteistyössä viime syksynä menehtyneen runoilija Aija Anderssonin kanssa.

Junantuoma-albumin on tuottanut kahdella Emma-patsaalla palkittu Jonas Olsson (BESS, KUUMAA).

 

Aki Tykki – Keikat kevät 2024:
Pe 15.3. Turku, Teatro
La 16.3. Joensuu, Kerubi
Su 17.3. Hämeenlinna, Suistoklubi
Pe 22.3. Lappeenranta, Nuijamies
Pe 05.4. Lahti, Möysän Musaklubi
Pe 12.4. Tampere, Klubi
La 13.4. Espoo, Louhisali
Pe 19.4. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
La 20.4. Oulu, Toppila Klubi
Ke 24.4. Helsinki, Aleksanterin teatteri (& Triosis+)
Pe 26.4. Turku, Baltic Princess

 

Aki Tykki somessa:
Instagram / Facebook / TikTok