Emma-voittaja Pesso julkaisi neljännen albuminsa ”sadboi”

”sadboi-albumi on sellanen lohtulevy mulle itelleni”

Pesson 22.3. alkaneen sadboi tour -kiertueen keikoista osa on jo loppuunmyytyjä

Kuuntele ”sadboi” tästä Viime vuoden Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -kategorian voittanut Pesso julkaisi 8.3 neljännen albuminsa sadboi. 9 kappaletta sisältävältä levyltä on kuultu ennakkoon singlet tennistä feat. Pykäri, kauan (ihan liian) ja kermavaahtoo. Albumi on julkaistu myös vinyylinä.

Vahvoista albumikokonaisuuksista tunnettu Pesso oli uutta levyä tehdessä uudenlaisen elämäntilanteen edessä:

“sadboi-albumi on sellanen lohtulevy mulle itelleni. mä oon tehnyt 3 levyä joita ihmiset kutsuu erolevyiksi, mutta silloin mä en oikeesti ollut eronnut. sadboi-albumi sen sijaan on ison eron jälkeen syntynyt albumi, jossa mä päätin etten kerro mitään siitä avioerosta.

Tällä levyllä on kyllä kappaleita, jotka käsittelee sitä eroa, mutta enemmän sen aiheuttamia tunteita eikä niinkään sitä kaikkea mitä on tapahtunut. Niiden kappaleiden avulla oon yrittänyt päästä eteenpäin ja jaloilleni, ja musta tuntuu että sitä tän albumin aikana on myös tapahtunut. Nimestään huolimatta sadboi ei oo mulle surullinen levy vaan mun mielestä se on toiveikas ja harras albumi”, Pesso kuvailee.

Pesso aloitti 22.3. sadboi tour -kevätkiertueen loppuunmyydyllä keikalla Helsingin Kuudennella linjalla. Myös kiertueen Tampereen keikka on jo ennakkoon loppuunmyyty. Pesson vangitsevan liven voi kevään aikana nähdä myös Turussa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Oulussa.

Pesso on artisti ja tuottaja, joka säveltää, sanoittaa, tuottaa ja sovittaa musiikkiaan itse. Aiemmin albumit Kunnes mä tapasin sut (2018), Miks sä et oo niinku kaikki muut? (2020) ja 33 (2022) julkaissut artisti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista artisteista ja live-esiintyjistä. Pesso on tehnyt uransa aikana yhteistyötä artistien, kuten Gasellien, pehmoainon, Pyhimyksen, Pykärin, F:n, Karinan ja Yonan kanssa. Artistin kuunnelluimpiin kappaleisiin lukeutuvat muun muassa 1000 VIIKKOO (feat. pehmoaino), Haikee sekä FYE.

Pesso – sadboi
1. puutarhakatu
2. vaaleenpunainen tuuli
3. miltä maistuu merivesi?
4. kermavaahtoo
5. (elämä on) lahja
6. koitan / voiko
7. kauan (ihan liian)
8. tennistä feat. Pykäri
9. valkosuklaata feat. Lac Belot

Pesso – sadboi tour spring
05.04. Hämeenlinna, Suisto
06.04. Lahti, Torvi
12.04. Tampere, Telakka (loppuunmyyty)
13.04. Oulu, 45 Special

 

Pesso somessa:
Instagram
TikTok