VAHTERAN Parhaita päivii -albumi julkaistiin 19.4

Uutta albumia juhlitaan levynjulkaisukeikalla 2.5.

Vahtera on artisti, jonka runsaasti samaistumispintaa tarjoavat kappaleet antavat kuulijalle iloa ja lohtua elämän eri käänteissä. Nostalgian sävyttämät biisit yhdistettynä moderniin soundimaailmaan ovat tuoneet artistille sitoutuneen faniyleisön.

Vahtera on työstänyt uutta musiikkia jo muutaman vuoden, ja pitkä työ palkittiin 19.4, kun vahva uusi albumi Parhaita päivii näki päivänvalon. Levyltä on etukäteen julkaistu nimibiisin lisäksi singlet Onko kukaan nähny Marloo?, Kun Diana kuoli, Jos sä kysyisit nyt, Villihevosii ja Tulppaanit. Debyyttialbuminsa Vahtera artisti julkaisi vuonna 2020 ja se piti sisällään kultaa streamanneen singlen Burana. Uutta albumia juhlitaan levynjulkaisukeikalla Helsingin Mikonkadun On The Rocksissa 2.5.

Artisti kertoo Parhaita päivii -albumista seuraavaa:

Mun tokaa albumia tehtiin nelisen vuotta. Osa biiseistä on ollut olemassa jo ekan levyn aikoihin, mutta ne löysi paikkansa vasta tältä uudelta kokonaisuudelta. Tokan levyn tekeminen on ollut jotenkin levollisempaa ja soljuvampaa kuin ekan. Varmasti vaikutti se, että kun se oma juttu oli ekan albumin myötä löytynyt, sitä ei tarvinnut kuin enää vähän kirkastaa ja sitten vaan antaa mennä ja tehdä lauluja, jotka tuntuu omilta. Tokan albumin tekoprosessissa mun ympärillä on ollut sellaisia superlahjakkaita tyyppejä ja tekijöitä, joiden kanssa näiden laulujen kirjoittaminen ja julkaiseminen on ollut vaan yksinkertaisesti nautinnollista. Koen sen valtavaksi etuoikeudeksi, että saan tehdä tätä luotettavien ja hyvien ihmisten kanssa. Arvostan mun tiimiä yli kaiken.

Mun tokan albumin biisit on kaikki mulle syvästi henkilökohtaisia, ja niissä on ammennettu paljon nostalgiasta. Jotkut suorastaan vihaa nostalgiaa ja nostalgisointia, mutta mun mielestä siinä on jotain katkeransuloista. Vaikka nää laulut on pääasiassa mun omasta elämästä, koen että niiden teemat on kuitenkin sellaisia jotka koskettaa monia ja joihin on helppo samaistua. Tällä albumilla on lauluja mun tähän astisen elämän varrelta, ja siksi musta on ihan täysin itsestäänselvää, että levyn nimi on “Parhaita päivii”.

Vahtera tituleeraa itseään artistin lisäksi kirpparistiksi: second hand -muoti on lähellä Vahteran sydäntä ja se näkyy vahvasti myös hänen some-kanavissaan. Artisti tunnetaan myös musikaalirooleistaan. Tulevana syksynä hänet nähdään Paul Shaperan steampunk-musikaalissa The Dolls of New Albion.

www.instagram.com/vahteravirallinen
www.tiktok.com/@vahteravirallinen