Modernin fuusiokitaran pioneeri MIke Stern vierailee Simo Naapurin uudella singlellä "Lighthouse"

Promokuva: Maka Lahtinen

Jo 80-luvulla ensimmäiset sävellyksensä tehnyt laulaja-lauluntekijä Simo Naapuri julkaisi uuden singlen nimeltään Lighthouse.

Kappaleella vierailee todellinen kitaralegenda Mike Stern, joka on tunnettu mm. Miles Davisin, Blood, Sweat & Tearsin, Jaco Pastoriusin ja Billy Cobhamin yhtyeistä. Kappale julkaistiin yhteistyössä kotimaisen Secret Entertainmentin kanssa.

KUUNTELE Lighthouse suoratoistopalveluissa

Simo Naapuri kommentoi:
"Minulla oli suuri etuoikeus saada todellinen legenda Mike Stern (Miles Davis, Jaco Pastorius, Blood sweat & Tears) soittamaan kitarasoolon ja joitakin kitarafillejä kappaleeseen.

Pitkäaikainen basistini Imre Szabo tuotti ja sovitti kappaleen kanssani.

Tämä on 13. julkaisu kansainvälisessä katalogissani, jossa jatkossakin esittelen musiikkia, jota olen tehnyt yhteistyössä sanoittajieni kanssa eri kielillä ja tyyleillä. Aiemmat julkaisut löytyvät Youtube-kanavaltani "Simo Naapuri International" Tämä musiikki on erityisen kiinnostavaa, koska se liikkuu etnisten, kulttuuristen ja kielellisten rajoitteiden yläpuolella."

 

Simo Naapuri on hämeenlinnalainen laulaja, lauluntekijä ja säveltäjä. Hänen ideansa kautta vuosikymmenien on ollut yhdistellä musiikkityylejä eri kulttuureista ympäri maailmaa. Kansainvälisenä yhteistyönä on syntynyt Brasilian Aeroplanen nokkamiehen Eduardo Domingues de Jesus´in kanssa portugaliksi tehty bossa nova "Venha para ca", jonka suomeksi levytti Sani nimellä "Jätä tämä maa" debyyttilevylleen "Kaikki laulut". Kappaleen "If Any Words of Mine", joka on The Manhattan Transfer -tyylinen kappale, levytti Jamaikan Kingstonissa One Accord -yhtye. Sen julkaisu on vuoden 2024 lopulla.

Simon kappale "Unelma" (jonka Sani levytti 2004) käännettiin ruotsiksi nimellä "Hägringen"ja sen tulkitsi studiossa Tukholmalainen artisti Istria Sanchez. Kyseinen äänite julkaistaan vuoden 2024 lopulla.

Simon englanninkielisinä luottosanoittajina ovat kaksi amerikkalaista pitkän linjan tekstittäjää Chris Vee ja Jay Pajuoja.
­ ­

Kokoonpano Lighthouse -singlellä:
Simo Naapuri - Laulu & taustalaulu
Mike Stern - Kitara
Imre Szabo - Bass0, rummut, koskettimet ja taustalaulu
Arto Lehtola - Altto -ja tenoriasaksofoni

Lisäinfoa ja aiempia lehtijuttuja täällä:

https://www.hameenlinnankaupunkiuutiset.fi/paikalliset/4869787

https://www.iltalehti.fi/fiidifiartikkelit/a/201710072200445175
https://www.simonaapuri.com/disko_19.html
https://www.facebook.com/artistsimonaapuri