Kasarmitori muuttuu ulkoilmakonserttien paikaksi 30.–31. elokuuta – Hector ja Vesterinen Yhtyeineen Helsingin loppukesän konserttiviikonlopun tähdiksi

Helsingin elävän musiikin tarjonta saa upean lisän kaupungin ytimessä sijaitsevan Kasarmitorin muuttuessa konserttipaikaksi elokuun lopussa.

Hienoa historiaa henkivä miljöö toimii tulevana kesänä kahden kotimaisen huippunimen tunnelmallisena näyttämönä, kun Hector & His Power Band nousee Kasarmitorin lavalle perjantaina 30. elokuuta ja Vesterinen Yhtyeineen valtaa saman paikan seuraavana päivänä. Lämpimiin elokuun iltoihin ajoitettuihin konsertteihin mahtuu kuhunkin 2200 kuulijaa.

"Vuoden 2023 tehtyjen tapahtumatutkimusten mukaan Helsinki on tapahtumakaupunkina avoin, elävä, turvallinen ja yleinen tyytyväisyys tapahtumiin on korkea. Tapahtumapilotit, kuten Kasarmitorin elokuiset konsertit, antavat hyvää ymmärrystä alueiden toimivuudesta myös kaupallisessa tapahtumakäytössä. Tiiviissä yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa tehdyt tapahtumapilotit tekevät Helsingistä yhä elävämmän ja toimivamman tapahtumakaupungin. Onnistuneiden pilottien kautta voidaan edetä myös pysyvämpiin malleihin", Brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström sanoo.

Myös konserttien promoottori ja järjestäjä Mikko Hultman kokee, että tulevat konsertit ovat tärkeä uusi piristysruiske Helsingin tapahtumatarjonnassa.

"On kunnia päästä toteuttamaan näin hienojen eturivin artistien keikat legendaarisella Kasarmitorilla. Tästä kiitos kuuluu tietenkin myös Helsingille, joka mahdollisti upean alueen elävän musiikin käyttöön viikonlopun ajaksi."

Perjantaina kuultava Hector & His Power Band esittelee suomalaislegendan musiikkia kuudelta vuosikymmeneltä – alkoihan Hectorin ura jo vuonna 1966, jolloin silloinen teini-ikäinen muusikko julkaisi Palkkasoturi-äänitteensä. Käännösversio folk-laulajatar Buffy Sainte-Marien kansainvälisestä hitistä on kerännyt streaming-aikakaudellakin liki 1,5 miljoonaa kuuntelukertaa yksinomaan Spotifyssä,

NOSTALGIA NYT! Kesä´24`Live -kiertueen osana kuultava konsertti vie kuulijat läpi Hectorin vuosikymmeniä kestäneen hittiparaatin, ja jo nyt ohjelmiston kasaamisessa on törmätty mainioon ongelmaan, runsaudenpulaan, kun kymmenet jättihitit pitäisi saada mahdutettua yhteen settilistaan. Urallaan muun muassa lukuisia kulta- ja platinalevyjä, neljä Emma-palkintoa, Juha Vainio- ja Reino Helismaa -palkinnot sekä Pro Finlandian saanut Hector on kynäillyt säveliä ja sanoja myös lukuisille suomalaisille eturivin artisteille. Hector työstää tällä hetkellä myös vähitellen jatko-osaa vuonna 2016 julkaistuun Asfalttihippi-muistelmakirjaansa.

Tapahtumaviikonlopun lauantain konsertissa nähdään harvinaisen suuri kokoonpano, kun Vesterinen Yhtyeineen saapuu Helsingin Kasarmitorille 17 hengen voimin: normaalisti kymmenhenkisenä tunnettu yhtye saa Kasarmitorin suurkonsertissa vahvistusta vielä jousisoittajista, puhaltajista ja taustalaulajista.

Valtaisaa suosiota nauttiva ja kymmeniä miljoonia kuuntelukertoja kerännyt Vesterinen Yhtyeineen aloitti uransa vuosituhannen ensimmäisen kymmenen vuoden lopulla, ja kokoonpano nousi pian radioiden ja live-esiintymisten kautta yhdeksi maan suosituimmista uusista yhtyeistä.

Viime vuonna julkaistu ja Emma-palkinnolla kruunattu Hetken Ikuinen -albumi ja siltä löytynyt valtava radiohitti Kohti sydänpeltoja sementoivat bändin suosion Suomen musiikkitaivaan huipulla. Jo ennakkoon loppuunmyytyjä keikkoja tahkovan yhtyeen Hetken Ikuinen -kiertue huipentuu bändin tähänastisen uran suurimpaan keikkaan Tampereen Nokia Areenalle marraskuun lopussa.

 

Kasarmitorin konsertit:

30.8.2024
Hector & His Power Band: NOSTALGIA NYT! Kesä ’24’ Live
31.8.2024
Vesterinen Yhtyeineen

Iltojen aikataulut ilmoitetaan tuonnempana.

Liput kumpaankin tapahtumaan ovat nyt myynnissä. Hinta alkaen 49,90€
Lippuja myyvät Tiketti ja Lippu.fi:

Tiketti:
Hector
Vesterinen Yhtyeineen

Lippu.fi:
Hector
Vesterinen Yhtyeineen

Tapahtumat Facebookissa:
Hector & His Power Band: NOSTALGIA NYT! Kesä ’24’ Live
Vesterinen Yhtyeineen