Olli Tiuraniemen Jänkäpalleriina kirja sisältää lappilaisia pakinoita

Jänkäpalleriina kirja sisältää lappilaisia pakinoita

- Aluksi ajattelin, että mitä lähempää luontoa lähdettiin, sitä kauemmaksi siitä oli paettava. Seuraavalla vuosikymmenellä muutin takaisin Lappiin ja aloin peilata identiteettiäni runouden avulla. Runoilijaminä tunsi elävänsä tyhjän päällä, vailla historiaa ja tulevaisuutta. Tässä Jänkäpalleriina-teoksessa käsittelen jokivarren miehen elämän vaiheita entistä vahvemmin huumorin avulla.
Olli Tiuraniemi pureutuu pakinoissaan lappilaisen miehen sielunmaisemaan terävästi, hauskasti ja koskettavasti. Teksteissä liikutaan pohjoisen miehisyyden lähtökohdissa ja muuttumisessa: miten synkeästä jokivarren miehestä sukeutuu jänkäpalleriina, jopa oikea uuspehmo.
Kirjassa on runsaasti pakinoita, jotka liittyvät Tiuraniemen paritanssin harrastamiseen. Hän on tanssinut reilut kymmenen vuotta ja kuvaa pakinoissaan humoristisesti sitä, miten jokivarren mies taipuu syvistä metsistä maailman tanssiparketeille.
Olli Tiuraniemi on työskennellyt ennen eläköitymistään Lapin yliopiston viestintäpäällikkönä. Hänen taiteelliseen tuotantoonsa kuuluu proosakirjallisuutta, näytelmiä, runoja, näyttelyitä, dokumentteja ja kokoelmia. Hänet tunnetaan myös mm. Karvalakkioopperan tuottajana.

Kirjaa voi tilata osoitteesta: www.vaylakirjat.fi