Pop-tulokas IDALIIA julkaisi kesäisen debyyttisinglensä

"Lähden" on kertomus unelmista, haaveista, matkustamisesta sekä vapaudesta

Kuuntele tästä

Suomenkielistä poppia tekevä IDALIIA julkaisi tänään debyyttisinglensä Lähden. Kesäinen single rohkaisee nauttimaan hetkestä sekä päästämään irti arjen tuomista huolista ja murheista. Kappaleen sävellyksestä ja sanoituksesta vastaa artisti itse ja kappaleen ovat tuottaneet Joona Karsimus sekä Mikko Aaltio. Lähden on esimakua IDALIIAn myöhemmin julkaistavalta EP:ltä. IDALIIA kertoo kappaleesta seuraavasti:

"Olin ajellut Euroopan halki pakettiautolla ja herännyt auringonpaisteeseen Kroatiassa meren rannalla. Etäisyys kaikista arjen asioista sai aikaan sen, että kirjoitin kappaleen sanat yhdeltä istumalta ja sävellyksen viimeistelin heti kotiin päästyäni. "Lähden" kiteyttää fiiliksen siitä, kun antaa itsellensä luvan unelmoida, olla vapaa ja hetken huoleton."

IDALIIA eli Ida-Maria Tunturipuro on Helsingistä kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä. Yläasteella ensimmäiset biisinsä tehneen IDALIIAn musiikki on suomenkielistä poppia, johon sekoittuu elektroniset elementit. Kappaleiden sanoitukset artisti ammentaa usein omasta tai läheistensä elämästä. Tunnistettavan lauluäänen omaava IDALIIA on kokenut esiintyjä ja hänen musiikissaan on kuultavissa vaikutteita mm. Ellinoorasta, Vilma Alinasta sekä Iltasta. Debyyttisinglen myötä IDALIIA käynnistää aktiivisen julkaisuputken, joka vie kohti myöhemmin ilmestyvää debyytti-EP:tä.

IDALIIA
Instagram | TikTok | Facebook | Nettisivut