Uusien tangokuninkaallisten Miia Laitisen ja Harri Hautanniemen keikat ovat alkaneet

Uusien tangokuninkaallisten keikat ovat alkaneet

Tangomarkkinoiden 40-vuotisjuhlavuotena tangokuninkaallisiksi 2024 valitut Harri Hautaniemi (Ulvila) ja Miia Laitinen (Jyväskylä) viettivät alkuviikon Turun seudulla, ohjelmatoimistossaan Gramofonissa sekä treeneissä Jackpot-orkesterin kanssa. Ensimmäinen yhteinen keikka kuultiin torstaina 18. heinäkuuta Asikkalan Jenkkapirtillä.

Keikka meni hyvin. Väki oli iloista ja vaikutti pitävän siitä, mitä näki ja kuuli, kuvailee ensi-iltaa tangokuningas Harri Hautaniemi.

Siitä perjantaina matka jatkui Pihtiputaalle, Niemenharjun lavalle. Lauantaina kuninkaallista iltaa vietettiin Liperissä, Liperin lavalla ja sunnuntaina 21.7. ollaan Lappi TL:ssä, Salamakalliolla.

Seinäjoen Tangomarkkinat on merkittävä kesäinen ihmisiä yhdistävä tapahtuma, joka huipentuu laulukilpailun finaaliin. Tangomarkkinat on hieno mahdollisuus päästä aloittamaan uraa tangoartistina ja tanssilavojen kestoesiintyjänä. Voitto avaa uusia työmahdollisuuksia yleisön palvelijana.

Ensimmäisellä kuninkaallisella keikalla oli tosi hyvä tunnelma ja ihmiset tykkäs, että oikein kiva aloitus, myötäilee tunnelmia samoilla linjoilla tangokuningatar Miia Laitinen.

Oletko osallistunut aiemmin Tangomarkkinoille?

Viime vuonna uskalsin hakea mukaan ensimmäistä kertaa. Osaltaan tähän vaikutti se, että kuulin ulkomailla tanssiessani Unto Monosen Satumaan ja vielä suomenkielellä. Mikään elämässäni ei ollut koskettanut minua niin paljon. Osallistuin uudelleen sen takia, että olin tosissani. Haluan jatkaa tätä ainutlaatuista tango- ja tanssilavakulttuuriamme. Tanssi ja musiikki ovat minun elämäni suola. Tämä tullaan näkemään keikoilla, Miia kertoo.

Kilpailun suhteen tämä oli ensimmäinen kertani. Olen ollut tangoilla töissä vuosina 2016 ja 2017 säestämässä Tangopaviljongissa sekä tangofinalisteja että tangokuninkaallisia. Osallistuminen itse kilpailuun oli pitkälti intuition ohjaama viime hetken päätös, Harri miettii.

Keikoilla tangokuninkaallisia säestää Jackpot-orkesteri. Jackpot on neljästä muusikosta koostuva porilainen bändi. Bändi soittaa tanssimusiikkiin kuuluvat eri tyylilajit, rock- ja popklassikot sekä uudemmat hittikappaleet.

Bändi on toiminut pääasiassa tangokuningas Jukka Hallikaisen säestäjänä, mutta on säestänyt vuosien varrella muitakin artisteja mm. Marion Rungia.

Tangomarkkinoilla 2016 Jackpot toimi säestysbändinä lukuisille artisteille. Jackpot perustettiin vuonna 2010 tangokuningas Henri Stenrothin bändiksi. Vuonna 2011 alkoi yhteistyö Jukka Hallikaisen kanssa ja kesäkuussa 2018 bändin keulille liittyi myös toinen tangokuningas, Marko Maunuksela. Tästä hetkestä sai alkunsa myös duo Marko & Jukka.

Harrin ja Miian kuninkaallinen keikkakalenteri:
https://www.gramofoni.fi/tangokuninkaalliset-2024/

 

Miia Laitinen
Facebook
Instagram

Harri Hautaniemi
Facebook
Instagram