Ville Veikka tuo kantribileet Suomeen uudella singlellä ”Tuuks mukaan?”

”Oon pitkään ihaillu kantrii ja folkkii ja seurannu kuinka ne on noussu isoiks ilmiöiks viime vuosina etenki Jenkeissä ja nyttemin myös Euroopassa, ja halusin tehdä samankaltasta musaa myös suomeks!”

”Tuuks mukaan?” on viides single Ville Veikan tulevalta debyyttialbumilta
Kuuntele ”Tuuks mukaan?” tästä Ville Veikka on uuden ajan laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi tänään tulevan debyyttialbuminsa viidennen singlen Tuuks mukaan?. Aiemmin EP:t Tästä alkaa tulevaisuus ja Poika sekä tulevan albumin singlet Fillarit, Alotetaan alusta, Rakkaus ei aina riitä feat. Sonia ja Hiljainen kevät julkaissut Ville Veikka tunnetaan mm. Spotify-listan top50:een nousseista kappaleistaan 100 asiaa ja Poltetaan tää maa feat. Ellis. Ville Veikka valittiin vuonna 2023 YleX:n Läpimurto -listalle.

Uudella Tuuks mukaan? -singlellä Ville Veikka on entistä menevämmän ja kantrimman musiikin äärellä:

”Tää biisi lähti liikkelle ku halusin tehdä menevän biisin akustiselle kitaralle. Folk/kantri-tyyliset kitarakomppausbiiisit on mulle tosi luontevia koska oon esiintyny paljon soolona kitaran kanssa ja halusin et mul ois nytki keikoille joku tosi menevä biisi jonka kantava voima on nimenomaan akkari.

Oon pitkään ihaillu kantrii ja folkkii ja seurannu kuinka ne on noussu isoiks ilmiöiks viime vuosina etenki Jenkeissä ja nyttemmin myös Euroopassa ja halusin tehdä samankaltasta musaa myös suomeks! Tuuks mukaan on kantribilebiisi, jollaisia Suomessa ei kauheesti viel oo.

Tiesin heti alusta asti et ihastuminen baarissa on täydellinen konteksti tälle biisille mutta mietin pitkään et mihin suuntaan haluun et tän biisin tarina kehittyy. Lopulta tällänen vähän tragikoomisempi tarina tuntu luontevimmalta ehkä koska oon ihaillu aina Eppu Normaalin tai Leevi and the Leavingsin kappaleista tuttuja yllättäviä ja ehkä vähän epäonnisiakin tarinoita”, Ville Veikka kertoo.

Tämä vuosi tuo tullessaan Ville Veikan debyyttialbumin, jonka tekoprosessin keskellä artisti parhaillaan on:

”On ollut tosi hienoa syventyä täysin luomaan mun omaa maailmaa albumin muodossa. Albumin tekeminen on ollu aina yks mun suurimmista unelmista. Tässä vaiheessa huomaa myös kuinka suuri työ albumissa on etenkin koska biisien ideointi on mulle ain ollu luonnollisempaa kuin viimeistely.

Kokonaisuutena albumista tulee aika tarinallinen ja toivottavasti myös jollain tavalla maaginen. Haluun tuoda levyllä myös paljon valoa ja toivoa.

Teen biisejä lähtökohtasesti rakkaudesta musan tekemiseen ja jotenki koitan aina ettii sitä innostumisen tunnetta jonka aikoinaan koin ku rakastuin pienempänä musiikkiin ja soittamiseen. Toivon et voisin mun musalla tuoda aitoja tunteita, samaistuttavia tarinoita ja ehkä jotenki uudistaa tai jatkaa suomalaista laulaja-lauluntekijä -perinnettä”, Ville Veikka tiivistää.

 

Ville Veikka somessa:
Instagram
TikTok