Spotifyn kärkisijoille kivunnut EDICTI julkaisee uuden singlen

Tuore single syntyi tarpeesta tehdä miesduetto, jonka teema ei jää etäiseksi: “tää biisi on oodi lempeämmälle miehuudelle”, kertoo Edicti

Kotimaista alternativemusiikin kenttää valloittava Edicti julkaisee uutta musiikkia. Artistin edellinen single, yhdessä F:n kanssa julkaistu ja nyt jo kultaa striimannut En sitä tarkoittanut nousi ennätysvauhdilla Suomen kuunnelluimpien kappaleiden kärkeen, missä se viihtyy edelleen.

“Musta on tuntunu ihan käsittämättömältä, miten ‘En sitä tarkoittanut’ otti tuulta alleen ja sai vastaanoton, josta en osannu ees unelmoida. Biisi tehtiin pienellä, rakkaalla ystävien muodostamalla tiimillä ja yhtäkkiä se ei ollukkaan enää meidän vaan tuhansien ja tuhansien muiden! Sillon, ku oon huomannu epäileväni itteeni nii oon vaa ajatellu, et se mitä teen on jotain merkityksellistä, mut se ei oo vaan vielä löytäny kuulijoitaan. Ton biisin nousu oli mulle osotus siitä, että ne kuulijat tosiaan on olemassa ja oon niin kiitollinen siitä”, kommentoi Edicti.

Tänään julkaistava uusi kappale Huominen ei löydä meitä on herkkä kahden miehen duetto, jolla vierailee Ville Veikka.

“’Huominen ei löydä meitä’ synty tarpeesta tehä kappale, jonka oisin ite toivonu olevan olemassa jo paljon aikasemmin. Pari vuotta sitten havahduin siihen, ettei Suomessa julkasta miesduettoja, rap-vaikutteista musaa lukuunottamatta. Kun me tutustuttiin Ville Veikan kanssa tän biisin äärellä, niin tuntu kuin aihe biisiin ois vaan annettu meille. Ystävyydestä on paljon musaa, mutta miesten välillä se teema jää usein aika pintaraapasuks tai etäiseksi. Ihailen sitä, kuinka auki ja haavoittuvainen Ville osaa kappaleillaan olla, ja sitä haluun itekki elämässäni ja biiseilläni olla. Se on voimavara! Tää biisi olkoon oodi ystävyydelle, vierellä pysymiselle ja lempeämmälle miehuudelle”, artisti kertoo.

Edictin musiikkia on kuvailtu hoivapopiksi, musiikiksi, joka pitää kuulijastaan huolta. Johanna Kustannukselle syksyllä 2023 sainattu Edicti julkaisi viime vuonna toisen albuminsa Vialla, jolta irrotettiin singlenä muun muassa herkkä Muistanu­-kappale. Viime syksynä julkaistu Kulta sä lupasit oli tulevan albumikokonaisuuden avaussingle. Artistin tuottajana toimii Okko Ilmari, joka on aikaisemmin työskennellyt niin Sexmanen, Isaac Senen, KUUMAAn kuin JVG:nkin kanssa.

Edicti somessa:
Instagram / TikTok