Tauski Gramofonin edustukseen

Elokuu 2024 kasvattaa Gramofonin artistirosteria, kun edustukseen kiinnittyy Tauski.

Koko kansan tietoisuuteen Tauski nousi jo vuonna 1986 kappaleellaan Puistotie, jonka hän esitti televisioidussa Kevään Sävel -kilpailussa. Kappale oli myös hänen ensimmäinen singlensä. Tunnetuimpia levytyksiä ovat mm. Sinä vain, Niin minä sinulle kuulun, Tule minut hakemaan täältä pois, Olutta ja mennyttä, Oranssin auringon alla, Haavemaa, Ole sinä minun…ja uutta musiikkia on julkaisussa jo 30. elokuuta.

Syksyn Sävel karsinnoissa vuonna 1994 Tauski saavutti toisen sijan juuri säveltämällään ja sanoittamallaan kappaleella Sinä vain, josta on kasvanut kaikkien tuntema kestohitti. Tauski on ollut mukana myös Suomen Euroviisu-karsinnoissa neljästi. Vuonna 2012 Tauski valittiin tulkitsemaan Tangomarkkinat sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja tango Rakkaus riepottaa (säv. Pertti Jalonen, san. Piia Koriseva) niin suoraan TV-lähetykseen kuin Tangomarkkinat-kokoelmalevylle.

Tauski toimii musiikin tuottajana sekä säveltäjänä ja sanoittajana omalla levymerkillä. Hän tekee musiikkinsa pääosin itse ja tekee lauluja myös muille suomalaisille artisteille. Omaan ohjelmistoon kuuluvat niin tunnelmalliset, syvälliset rakkauslaulut ja balladit kuin vauhdikkaat iskelmätkin. Pääosin omasta tuotannosta koostuvat kappaleet ovat nuorekkaalla tyylillä sovitettuja – tanssi- ja bilemusiikkia moneen makuun. Lukuisat sooloalbumit ovat myyneet parhaimmillaan kultaa ja platinaa, jopa triplaplatinaa. Sinä vain ja Niin minä sinulle kuulun -laulujen Spotify striimaukset ovat keränneet platinaa 2024.

Keikkamyynti: Gramofoni / Ari Suomi