Legendaarinen PATE MUSTAJÄRVI julkaisi uuden sooloalbumin

Pelkkää Patee -albumi ulkona, kiertue käynnistyy 30.8.

Suomirockin legenda Pate Mustajärvi on 16.8 julkaissut uuden sooloalbuminsa Pelkkää Patee. Monipuolinen levy esittelee Mustajärven monet puolet Mä en muutu miksikään -singlen seesteisestä tunnelmasta rouheaan Lanka palaa -biisiin. Vuoden aikana levyltä on lohkottu myös radioaalloilta tutut, menevät kappaleet Hei äijä ja Päästä pahasta. Albumin kappaleiden takaa löytyy joukko nimekkäitä biisintekijöitä, kuten Antti Kleemola, Esa Eloranta, Johannes Brotherus, Marko Meronen, Christian ja Aki Tykki.

”Levythän on artistille aina yhtä henkilökohtaisia, olipa kyseessä ensimmäinen tai kuten mun kohdalla nyt 13. soololevy. Ollaan siis jännän äärellä”, toteaa Mustajärvi ja jatkaa: ”Uuden levyn biisit valitsin lyriikat edellä eli sanojen piti jollain tavalla kolahtaa ennen kuin edes kuuntelin demon.”

Albumin julkaisun jälkeen Pate Mustajärvi lähtee mittavalle Pelkkää Patee -kiertueelle, jolla kuullaan artistin soolotuotantoa vuosien varrelta. Kiertuekokoonpanossa kättä paiskaavat vankka kokemus ja nuori lahjakkuus, sillä Paten vierelle lavalle nousevat Mikko Kangasjärvi (piano), Santeri Kotamäki (kitara), Milla Heinonen (basso), Aleksi Ylimäki (rummut), Jari Latomaa (taustalaulu ja akustinen kitara) ja Päivi ”Capri” Selo (taustalaulu).

”Tämän bändin kanssa on ollut ihan mahtavaa soittaa studiossa, joten todellakin odotan meidän live-vetoja! Tyypit on kaikki kovan luokan soittajia ja vielä äärimmäisen mukavia sellaisia”, intoilee Mustajärvi. Keikkojen sisällöstä hän kertoo näin: ”Settilistat on koottu kaikkien mun soololevyjen pohjalta eli luvassa on vanhaa ja uutta materiaalia. Lisäksi klubikeikoilla kuullaan rokimpaa settiä, pidemmissä konserteissa taas monipuolisempaa tuotantoa, ajatuksella jokaiselle jotakin.”

Kiertue vie Pate Mustajärven seuraaville paikkakunnille:

30.8. Karkkila, Pub Pikkupässi
5.9. Ylivieska, Akustiikka
6.9. Oulu, Madetojan sali
7.9. Kajaani, Kaukametsä
12.9. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
13.9. Kuopio, Sawohouse (klubikeikka)
14.9. Kuusankoski, Kuusaasali
19.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali
20.9. Lahti, Sibeliustalo
21.9. Mikkeli, Mikaeli
3.10. Lohja, Laurentius-sali
4.10. Vantaa, Kulttuuritalo Martinus
5.10. Kotka, Satama Areena
10.10. Rauma, Rauma-sali
11.10. Tampere, Tavara-asema (klubikeikka)
12.10. Tampere, Tavara-asema
17.10. Jyväskylä, Paviljonki
18.10. Pori, Promenadisali
19.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo (klubikeikka)
30.10. Helsinki Savoy-teatteri
31.10. Hämeenlinna, Verkatehdas