Ilkka Alanko laulaa toivosta uudella singlellä ”Jokaiselle jotakin”

”Kaipaan rauhaa ja rakkautta, ja toivon sitä kaikille.”

Kuuntele ”Jokaiselle jotakin” tästä. Yli 40-vuotisen uran tehneen Neljä Ruusua -yhtyeen solistina tunnettu Ilkka Alanko julkaisi 30.8 uuden singlen Jokaiselle jotakin. Alanko teki toukokuussa julkaistulla singlellä On paluun soolomateriaalin pariin yli 10 vuoden tauon jälkeen. Neljä Ruusua -yhtyeen menestyksekkään, yli 10 000 lippua myyneen Akustinen unelma -kevätkiertueen ja kesän festarien jälkeen on jälleen aika oman musiikin julkaisulle.

”Mulle Neljä Ruusua on maailman hienoin bändi, ja tulee aina sitä olemaan. Siihen kuuluu lisäkseni kolme mahtavaa persoonaa, ja kaikilla meillä on myöskin oma elämämme. Pidettiin viime vuosi miltei kokonaan taukoa jaksaaksemme innostua toiminnastamme vastaisuudessa, ja se kannatti. Takana on uskomaton akustinen rundi ja festarikesä.

Olen tehnyt vuosien saatossa koko ajan myöskin omaa musiikkia ’pöytälaatikkoon’. Viime vuonna oli aikaa puuhastella ja antaa tulla. Annoin ja tuli. Tein biisejä paljon, tuli innostavia, ja nyt minulla on mahdollisuus julkaista jotain!” Ilkka Alanko kertoo.

Soolomateriaalillaan Alanko on positiivisen, toiveikkaan ja elinvoimaisen popin parissa. Alangon sävellykset ja sanoitukset ovat saaneet lopullisen muotonsa tuottaja Väinö Walleniuksen kanssa. Jokaiselle jotakin on toivoa ja lohtua tuova laulu synkän maailmantilanteen keskelle:

”Elämme kovia aikoja. Maailmantilanne ei ole elinaikanani ollut näin katastrofaalinen, kuin mitä se nyt on. Sisäinen pasifistini herää henkiin. Kaipaan rauhaa ja rakkautta, ja toivon sitä kaikille.

Tulevaisuus on sekamelska, epämääräinen, huolestuttava ja ehkä pelottavakin. Mutta toivoa on, ja siitä laulan!

On hyvä palata aika ajoin edes hetkeksi perusarvojen pariin, ja havainnoida mistä tässä kaikessa on oikein kyse. Menneen ja tulevan välissä.

Rauhaa ja rakkautta!” Ilkka Alanko kertoo.

Ilkka Alanko on julkaissut urallaan sooloalbumit Elektra (2009) ja Ruusuja (2010) sekä Neljä Ruusua -yhtyeen kanssa 16 albumia. Alanko on myös yksi Neljä Baritonia -kokoonpanon jäsenistä. Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, jonka albumeja on myyty fyysisinä tallenteina yhteensä yli 400 000 kappaletta. Striimejä kappaleille on kertynyt suoratoistopalveluissa yli 50 miljoonaa. Yhtyeellä on ollut uransa aikana huikeat 27 top20-radiohittiä. ​​​

Ilkka Alanko somessa:
Instagram
TikTok
Facebook