Petri Laaksosen Täällä Pohjantähden alla – Petri Laaksonen Legendaariset laulut -juhlakiertue alkaa 15. lokakuuta

Täällä Pohjantähden alla – Petri Laaksonen Legendaariset laulut kiertue alkaa tiistaina 15. lokakuuta Porin Promenadikeskuksesta ja päättyy sunnuntaina 27.10. Salon Teatteri PROVinssiin.

Vuosi 2024 on laulaja-säveltäjä-lauluntekijä Petri Laaksosen juhlavuosi – ensimmäisestä levystä Täällä Pohjantähden alla (1994) tulee kuluneeksi 30 vuotta. Säännöllinen päivätyö helsinkiläisen yläasteen ja lukion musiikinopettajana sai jäädä ja monenlaiset estradit sekä levytysstudiot kutsuivat. Kuluneiden vuosien aikana ensilevyn nimikkosävelmästä onkin muotoutunut yksi keskeisimmistä lauluista kuvaamaan suomalaista mielenmaisemaa.

“Vuosikausiin en ole tehnyt isoa konserttisalikiertuetta, joten innoissani olen suunnitellut ohjelmistoa. Olen erittäin innostunut päästessäni esittämään monipuolista säveltuotantoani – aina iskelmistä euroviisuhitteihin ja gospel-musiikin helmistä runohenkisiin laulelmiin – huippumuusikoiden kanssa.

Koen olevani ennen kaikkea live-esiintyjä. Yleisön kanssa syntyy silloin välitön kontakti, joka antaa uskomattomasti voimaa minulle ja varmasti kuulijoillekin. Olen saanut elää nuoruuden unelmaani todeksi. Rakastan tätä työtä”, Petri Laaksonen herkistyy kuvailemaan.

Lokakuun juhlakiertue tuo saleihin tuttuja legendaarisia lauluja esim. Täällä Pohjantähden alla, Eläköön elämä, Sata salamaa, Kaikkea hyvää, Oot voimani mun, Hyvää matkaa, Älä pelkää elämää, Meren laulua kuuntelen, Tein lasinkuultavan laulun, In Memoriam, Hyvä voittaa, Reissulaulu, Toivo on timanttia

Petri Laaksosen musiikista on muovautunut vahvaa perintöä, joka elää ja hengittää suomalaisessa kulttuurissa. Lauluihin kiinnittyy niin sydän kuin sielukin. Petri on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen suomalaisten artistien ja kuorojen kanssa. Panos suomalaiseen musiikkiin on merkittävä ja työ on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla.

Petri Laaksonen on julkaissut neljätoista soololevyä, joista viimeisin, Timanttia, julkaistiin syksyllä 2022. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla.

”Satsaan täysillä lokakuuhun. Uskallan luvata täyteläistä musiikkielämystä, jossa liikutaan vahvasti tunteiden saralla laidasta laitaan”, Petri jatkaa.

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA
PETRI LAAKSONEN
Legendaariset laulut

ti 15.10. Pori, Promenadikeskus – osta liput
to 17.10. Turku, Konserttitalo – osta liput
pe 18.10. Järvenpää, Järvenpää-talo – osta liput
su 20.10. Imatra, Kulttuuritalo Virta - osta liput
la 26.10. Tampere, Tampere-talo – osta liput
su 27.10. Salo, Teatteri PROVinssi – osta liput

Konsertit klo 19 / Imatra ja Salo klo 15.
Kesto n. 2 h 30 min. Väliaika.
Liput 40 e + palvelumaksu: Lippupiste / Imatralle Tickermaster
___________________

https://www.petrilaaksonen.net/