Kansainvälisesti menestyneimpien suomalaistuottajien joukkoon noussut Danitello julkaisee uransa ensimmäisen tuottajalevyn

Kuuntele Sitä samaa featuring Bizi & Robin Packalen: https://danitello.lnk.to/sitasamaa Daniel ”Danitello” Okas on yksi tämän hetken kuumimmista ja arvostetuimmista suomalaisista musiikintekijöistä maailmalla. Danitellon viimeisen vuoden katalogiin lukeutuvat muun muassa Costin singlet Maailman Ympäri ja Ennen Vanhaan, Jami Faltinin Kertoimia Vastaan, Tuulin OnlyFans feat. Ibe, Hugon Taulut feat. Costi, Bessin Missio, Isac Elliotin Kompastun feat. Costi ja nigerialaisen maailmantähden, UK:n albumilistan ykkösen ja Grammy-ehdokas Burna Boyn yli 43 miljoonaa striimiä kerännyt single Big 7. Kolme Danitellon tuottamaa biisiä on noussut tänä vuonna Suomen virallisen singlelistan ykköseksi ja parhaimmillaan hänen tuotamiaan biisejä on ollut Suomen Spotifyn Top50 -listalla samanaikaisesti 13 kappaletta. Lisäksi Danitello on ehtinyt saamaan tuotannoistaan peräti kaksi Grammy-ehdokkuutta.

Okaksen ajatus omasta tuottalevystä on pulpahtanut pintaan ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten, mutta vasta nyt hän kokee olevansa valmis astumaan itse taustajoukoista valokeilaan. Okaksen ensimmäinen tuottajalevy julkaistaan ensi vuonna ja levyn ensimmäinen single Sitä samaa ilmestyi 13.9. Biisillä fiittaavat räppäri Bizi ja Robin Packalen.

Oon kuullut Bizin ja Robinin omassa päässäni yhteisbiisillä jo vuosia ja oon ihmetelly miten sitä ei oo viel tehty. Tein tän instrumentaalin itekseni Lahdessa ja kuulin tässä heti Bizin. Bizi teki kertsin, jonka jälkeen tiesin heti, et tähä biisii tarvii fiitin, mut mul ei heti klikannu et se on Robin. Demo hautui pari kuukautta ja sit me tajuttiin, et tää on se biisi, mihin pyydetään Robin messiin”, Okas kertoo.

Ajatus omasta tuottajalevystä on pyörinyt Okaksen mielessä jo vuosia, mutta hän halusi odottaa juuri oikeaa hetkeä.

“Oikea aika meinas mulle sitä, että oon urallisesti sellasessa tilanteessa jossa voin tehä biisit just niiden artistien kanssa ketä haluun tekemättä kompromisseja”, Okas kertoo.

Aina ku teen musaa muille koen olevani ennenkaikkea asiakaspalvelija. Eli musa on artistista lähtevaa. Toki tuon aina oman soossin ja näkemyksen tekemiseen, mutta tuottajana mun päätavote on tyydyttää ja innoittaa artistin tarpeet. Omissa biiseissä workflow on hieman eri. Mä oon taiteellisen vision takana ja oon pyrkinyt viemään artisteja sellaisiin paikkoihin missä ne ei oo aiemmin olleet, mutta jossa kuulen heidän toimivan vahvasti”, hän jatkaa.

Okas kasasi ensi alkuun listan artisteista, jotka hän halusi mukaan levylleen ja alkoi seuraavaksi työstämään biisi-idiksiä yksinään. Kun biiseistä oli olemassa artistille sopiva instrumentaali tai kertsi-idis, otti hän yhteyttä artistiin, jonka toivoi hyppäävän biisille mukaan. Toistaiseksi kaikki ovat vastaneet kyllä Okaksen pyyntöihin.

“Oon ottanu levylle mun mielestä Suomen kovimmat artistit. Kaikki tyypit ketä on mukana on taiteilijoita ketä arvostan suuresti. Mukana on myös biisinkirjottajia, ketä arvostan suuresti ja oon todella kiitollinen, että yhteistyömme jatkuu myös mun oman projektin osalta”, Okas kertoo.

 

Danitello somessa:
Instagram
TikTok