NELJÄTTÄ ALBUMIAAN VALMISTELEVA ELLINOORA JULKAISEE UUDEN SINGLEN SYYSTAKKIKAUSI

Nelinkertainen Emma-voittaja, arvostettu artisti ja lauluntekijä Ellinoora julkaisi uuden singlen Syystakkikausi perjantaina 20. syyskuuta.

Kappaleella kuuluu Ellinooran rakkaus brittimusiikkiin yhdistettynä suomikuvastoon ja melankoliaan. Syystakkikausi kertoo kuvauksen ihmisyydestä, omasta kuoresta, vuoden kiertokulusta ja masennuksesta. Ellinoora on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sen yhdessä Emma-palkitun tuottajansa Samuli Sirviön kanssa.

- Syystakkikausi on kirjoitettu kaksi vuotta sitten syksyllä. Tämän biisin päällä oli vaikea istua, mut nyt viimeinkin sen on aika saapua maailmaan. Tämä laulu on tärkeä osa tulevan albumin maailmaa. Teksti on suhteellisen raaka ja kertoo oikeastaan siitä, että vasta kylmän syksyisen ilman saavuttua ymmärtää missä vaiheessa vuotta ollaan menossa. Laulun tarina on korostetusti minä-muodossa; mutta se toimii myös viitekehyksenä sille, että moni meistä käy kaikenlaista läpi, ajatellen että on ainoa. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Biisi on samaan aikaan tosi pop ja vähän äkkiväärä. Eli sellainen mistä itse sytyn. Aina jos jännittää lähettää laulu maailmaan, tietää että on jotain hyvää tekeillä, Ellinoora kertoo.

Neljättä albumiaan kirjoittavan Ellinooran viimeisin single 7 minuuttii oli taiteellinen ja tinkimätön kappale, joka nousi julkaisunsa jälkeen Spotifyn 12 kuunnelluimman joukkoon ja on soinut laajasti radioissa. Helmikuussa yhdessä Samuli Putron kanssa julkaistu duetto Osuma ja viime syksynä Vain Elämää -kauden isoimmaksi biisiksi kasvanut Matkalla ovat molemmat nousseet tämän vuoden aikana radioiden kolmanneksi soitetuimmaksi kappaleeksi. Elokuussa Ellinoora vieraili Gasellien Perävalot -kappaleella, joka debytoi Spotifyssa sijalla kaksi. Ellinoora on julkaissut uransa aikana jo kolme menestysalbumia (Villi lapsi 2016, Vaaleanpunainen vallankumous 2019, Viimeinen romantikko 2021), joista kaksi ensimmäistä on striimannut tuplaplatinaa ja viimeisin platinaa. Hänen kappaleitaan on striimattu Spotifyssa huikeat yli 180 miljoonaa kertaa.

Valovoimaisena ja aseistariisuvana esiintyjänä tunnettu artisti teki keväällä Ellinoora 30 -kiertueen, joka sisälsi 18 loppuunmyytyä keikkaa, mukaan lukien kolme iltaa Tavastialla. Kiertuetta kävi kevään aikana katsomassa yli 18 500 ihmistä. Kesällä Ellinooran poikkeuksellinen live nähtiin Suomen suurimmilla festivaaleilla.

 

Ellinoora:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/ellinoora