Hymytyttö on palasina Jannika B

Jannika B:ltä uutta musiikkia – Hymytyttö on ylistyslaulu rohkeudelle olla oma itsensä

Laulaja-lauluntekijä Jannika B on julkaissut 17.3 uuden singlen Hymytyttö. Voimaannuttavalla pop-kappaleella yhdistyy puhutteleva teksti ja Jannikan vahva ilmaisu. Hymytytön tekstissä käsitellään naisen perinteistä roolia muun muassa sen kautta, minkälaista käytöstä naisilta tyypillisesti odotetaan. Tarinan kertoja ei jaksa enää miellyttää ketään ja irtaantuu totutun roolin kahleista. Jannika on tehnyt singlen yhdessä Jonas Olssonin ja Kaisa Korhosen kanssa.

Hymytyttö on mulle henkinen tila, joka pakottaa otteeseensa ja jonka alle voi kadottaa itsensä. Hymytyttö on se, joka aina miellyttää kaikkia, on aina kiltti ja mukautuvainen eikä ikinä pistä vastaan kenellekään. Meidän naisten odotetaan edelleenkin olevan hymytyttöjä. Tämä biisi on vastalause sille ja vanhentuneille patriarkaalisille käsityksille ja rakenteille! Se on myös ylistyslaulu rohkeudelle olla oma itsensä”, Jannika B avaa.

Hymytyttö on neljäs singlelohkaisu Jannika B:n tulevalta albumilta. Viimeisimpänä kokonaisuudelta on saatu kappale Ihmisen muotoinen, jonka myötä julkaistiin myös samaa nimeä kantava kirja. Ihmisen muotoinen -kirjaa on myyty jo lähes 6000 kappaletta kovakantisena ja äänikirjana. Viime vuoden helmikuussa julkaistu single Mania on ylittänyt kultarajan ja soinut laajasti suomalaisilla radiokanavilla. Kappale nousi radiolistalla sijalle 15 ja pysyttelee edelleen listan 40 soitetuimman kappaleen joukossa.

Jannika B on julkaissut uransa aikana kolme albumia, joista viimeisin on platinarajan ylittänyt Toinen nainen (2019). Levyltä muistetaan useita isoja hittejä mm. En luovu susta koskaan, Aamun takana ja Riisu kokonaan. Jannika B ihastutti myös Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2020. Kyseisen kauden jättihitiksi nousi Pyyntö-kappale, jota on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo tuplaplatinarajan ylittävät 9 miljoonaa kertaa.

 

Jannika B somessa:
Instagram / Facebook / TikTok