Suomenkielistä pop-folkia kirjoittava Annika Pudas julkaisi uuden singlen ”Juhannuslaulu”

”Kuin kaksi lasta / ei lakata uskomasta hyvään / kun hyvä on niin tärkeää”

Kuuntele "Juhannuslaulu" tästä! Keväällä 2022 Epic Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt laulaja-lauluntekijä Annika Pudas julkaisi tänään tulevan debyyttialbuminsa kolmannen singlen Juhannuslaulu. Suomenkielistä pop-folkia kirjoittava artisti on antanut esimakua tulevasta levystään alkuvuoden aikana julkaistuilla singleillä Aika ja Pyyhi kyyneleet.

Taianomaiseen kesätunnelmaan vievä ”Juhannuslaulu” sai alkunsa vuosi sitten:

Kirjoitin tämän laulun viime juhannuksen jälkeen palattuani kotiin roadtripiltä. Oli helteinen kesäyö ja istuin ikkunan ääreen kirjoittamaan. Toisinaan sitä on lauluntekijänä vain vastaanottajan roolissa, ja siltä tuntui Juhannuslaulun kohdalla. Se syntyi luonnollisesti ja vapaasti virraten.

Äänitin puhelimeen ensimmäisen demon ja siihen tallentui samalla vahingossa Helsingin kesäyön lokkien äänet avoimesta ikkunasta. Haluttiin vaalia tätä tunnelmaa ja siksi myös lopullisessa versiossa kuuluu lokit ja kesäyö.” Pudas kuvailee.

Tulevalta albumilta julkaistut singlet esittelevät hyvin tekijyyteni ytimen. Haluan kirjoittaa pieniä suuria lauluja, joissa teksti on syvintä ydintä. Nopeassa ajassamme oon kapinallinen ja luotan rauhaan. Artistina olen ennen kaikkea lauluntekijä ja sitten vasta muita asioita, joita ne laulut tuovat mukanaan.

Annika Pudas on perinteiseen laulaja-lauluntekijä -jatkumoon sijoittuva artisti, joka on kahden omakustannesinglen lisäksi julkaissut Epic Recordsin kautta kolme singleä. Pudas tekee parhaillaan debyyttialbumiaan, joka julkaistaan vuoden 2024 alussa. Artistin singlet ovat soineet mm. Radio Helsingin, YleX:n ja Radio Suomen taajuuksilla.

Annika Pudas somessa:
Instagram
TikTok