VARRELLA VIRRAN - MUSIIKKITAPAHTUMA 5.8.2023

Varrella Virran -musiikkitapahtuma järjestetään jo 11. kerran lauantaina 5.8.2023 klo 16.00 alkaen Ravintola Virranpojan piha-alueella Leppävirralla.

Tälläkin kertaa mukana on kymmenen eri Leppävirran ja sen lähialuiden muusikoiden kokoonpanoa. Jokaiselle rokkidiggarille löytyy varmasti oma genrensä esiintyjien joukosta, sillä mukana on metallia, suomirokkia, poprockia, hard rockia, punkia, stoner rockia, garage rockia ja blues rockia. Mukana on ensikertalaisia ja vanhoja tuttuja. Osa on jopa levyttäneet. Mukana tänä vuonna ovat: Tex Killer, A1KA, Tippuri, Hotelli Harma, Evil Asteroid, Hra Susi ja Kojootit (feat. Wiitala), Linnanrauniot, Croowed ja Rocktails (feat. Wiitala). Harri Andersson esiintyy bändien vaihtotauoilla.

Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 2013 alkaen. Alun perin tapahtuman ideana oli, että jokaisessa kokoonpanossa esiintyy vähintään yksi muusikko, jolla on joku yhteys Leppävirtaan. Viime vuosina tästä on hieman lipsuttu, kun mukaan on otettu yhtyeitä myös Varkaudesta ja Kuopiosta. Bändit ovat esiintyneet ns. talkoilla ihan omasta halustaan ja välillä tulijoita olisi ollut niin paljon, että kaikki eivät ole mahtuneet mukaan. Tapahtumassa on vuosien varrella esiintynyt satoja muusikoita ja kymmeniä eri kokoonpanoja aina lastenmusiikista hyvinkin raskaaseen musiikkiin. Jopa jazzia ja kansanmusiikkia on kuultu. Tapahtuma on aina ollut ilmainen ja bändejä on ainakin alkuillasta päässeet katsomaan myös alaikäiset. Tukea on saatu myös jo muutamana vuonna Leppävirran kunnalta.

Tapahtuman promoottorina, isänä ja kasvoina tunnetaan monipuolinen laulaja-lauluntekijä Petri ”Pete” Viitala. Petri on julkaissut myös musiikkia Wiitala-nimellä sekä Olonkorjuu, B.E.A.T. ja Irwin Spirituals -yhtyeiden solistina. Hän on mukana myös Timo ”Timppa” Juntusen sooloalbumilla yhtenä solisteista. Hän kuului vuonna 2010 Kristiina Braskin johtamaan Kuorosota-kuoroon ja voitti samana vuonna Varkaudessa Ruusan Rytmit -laulukilpailut ja Metallityöväen karaokemestaruuden. Hän on sen jälkeen toiminut usean bändin laulajana ja tehnyt vuosien varrella satoja keikkoja. Nykyään hän jatkaa Rollin Been, Olonkorjuun ja Extrapallon solistina. Hän työskentelee päivät Kuopiossa PeltiKii Palvelulla työnjohtajana ja pyörittää omaa yritystä Ohjelmatoimisto Bändivälitystä siinä sivussa. Musiikkiharrastus on siis vienyt miehen vapaa-ajasta suuren osan jo useamman vuoden ajan.

Viitala arvio tällä hetkellä, että tämä jäänee hänen osaltaan vihon viimeiseksi Varrella Virran -tapahtumaksi, vaikka tapahtuma onkin saanut jalansijan leppävirtalaisten ja lähiseudun asukkaiden sekä mökkiläisten sydämessä ja yleisöä on riittänyt vuodesta toiseen kiitettävästi.

- Lähialueella alkaa olemaan sen verran tapahtumia, että niiden kanssa tulee väkisin päällekkäisyyksiä ja joka tapahtumaan ei riitä kävijöitä. Niin on myös tänä vuonna. Se lisää itselle aina stressiä tapahtuman ajankohtaa valitessa. Sää on myös aina ulkotapahtumaa ajatellen arvoitus etukäteen. Onhan nämä olleet mukavia vuosia, mutta nyt on aika alkaa keskittymään elämässä muihin asioihin varsinkin näin kesäisin, toteaa melko tuore isoisä Petri Viitala.

- Ehkä joku muu haluaa jatkaa tapahtuman perintöä. Nimi on vapaassa käytössä, jos tapahtuman idea vaan pysyy samana. Heitän siis pallon ilmaan ja sen saa siitä napata kuka ehtii, sanoo Viitala.

- Musiikkiharrastukseni tulee varmasti jatkumaan, mutta pienimuotoisemmin. Eiköhän nämä bändit minulle riitä mitä tällä hetkellä on ja niidenkin kanssa keikkoja tehdään vain jos joku meitä haluaa kuulla. Muutama oma biisi on pöytälaatikossa, jotka haluaisin joskus vielä julkaista. Aika näyttää miten äijän käy, mutta vielä tänä vuonna ainakin rokataan kunnolla Varrella Virran, Viitala lopettaa.

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/VarrellaVirrantapahtuma