Eurooppalaiset huippukuorot -sarjassa 7.10. Musiikkitalossa loistokasta kruunajaismusiikkia brittihovista

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) saa seuraavaan Eurooppalaiset huippukuorot -sarjan konserttiinsa lauantaina 7.10.2023 Musiikkitalossa vieraakseen maailman ehdottomiin huippukuoroihin kuuluvan saksalaisen RIAS-kamarikuoron.

Kruunajaiset-konsertissa yli 60-henkinen kokoonpano eläytyy brittiläisen kruunajaismusiikin ja hovin loistokkaaseen historiaan. Konsertissa kuultavat Georg Friedrich Händelin, Henry Purcellin, John Blow’n ja William Croftin säveltämät kruunajaismusiikit on sävelletty vuosina 1685, 1714 ja 1727. Osa konsertin teoksista on yhä edelleen käytössä kruunajaisissa Isossa-Britanniassa ja kuultiin siten myös Charles III:n ja Camillan kruunajaisissa toukokuussa.

Konsertin johtaja, englantilainen Justin Doyle toimii RIAS-kuoron taiteellisena johtajana ja kapellimestarina, opettaa Hans Eisler -musiikkikorkeakoulussa Berliinissä ja johtaa vanhan musiikin huippuorkestereita ja sinfoniaorkestereita eri puolilla Eurooppaa. Doyle toimii paraikaa myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevana professorina. Vierailijaprofessoriksi kutsutaan oman erityisalueensa johtavia taiteilijoita eri puolilta maailmaa.

La 7.10.2023 klo 18 Musiikkitalo, Helsinki
Eurooppalaiset huippukuorot -sarja / Helsinki Early Music Festival
Kruunajaiset

Seremoniallista barokkimusiikkia brittihovista

Händel–Purcell–Blow–Croft

RIAS-kamarikuoro
Suomalainen barokkiorkesteri
Justin Doyle, johtaja

Konsertista voi lukea lisää täältä: https://fibo.fi/konsertit/2023/kruunajaiset/. Konsertti kuuluu myös Helsinki Early Music Festivalin ohjelmaan.