Salkkareista maineeseen ponnistaneen Skäbä Hard Rock Bandin cover-hittisingle avaa uljaan artistiuran

Suosikkisarjan tuottaja-ohjaaja Marko ”Skäbä” Äijön kipparoiman yhtyeen Moottoripyörä on moottoripyörä tuo hymyn huulille

Muun muassa Salatut Elämät- ja Rantabaari-draamasarjojen tuottaja-ohjaajana tunnetuksi tullut Marko Äijö on jättänyt nyt hyvästit Suomen pitkäikäisimmälle tv-draamalle. Markon alter egon ja koomasta heränneen pimeän puolen sivupersoonan alias Skäbän hahmo teki itsensä Salkkareissa tutuksi noin miljoonalle suomalaiselle, ja Marko hyppää nyt lopullisesti Skäbän rock-buutseihin.

Skäbän tämän vuoden viides single ja musiikkivideo Moottoripyörä on Moottoripyörä julkaistiin syyskuun alussa mtv.fi -palvelussa ja Skäbä Hard Rock Bandin omalla YouTube-kanavalla. Yhtyeen kaikkien videoiden, myös tämän on suunnitellut ja toteuttanut toistakymmentä vuotta kimpassa draamaa vääntänyt kolmen hengen iskuryhmä, jossa kuvauksesta vastaa Antti "Taksu" Takkunen, leikkauksesta Tommi Sipilä ja kaikessta muusta Marko Äijö itse.

Nyt biisi on löytänyt tiensä myös suoratoistopalveluihin, joihin päätyminen tapahtui niin sanotusti skäbäisesti vähän jälkijunassa.

"Unohduin korjaamaan harrikkaa videon kuvausten jälkeen. Ja siis tää on ihan totta", Skäbä tunnustaa.

Skäbän ja Skäbä Hard Rock Bandin soundi on duurivoittoista kasaria ripauksella menneiden aikojen rock-riffiromantiikkaa. Tarinoiden keskiössä on usein syyntakeettomassa rakastumisen tilassa oleva Bonnie ja Clyde -tyyppinen pari, joiden maailma pyörii vain heitä varten. Rikollisen hikistä huumaa, kohtalokkaita hunaja-ansoja ja kovaa ajoa. Skäbä on kesäkolli ja tarinat elettyä elämää.

"Sanoitukset piirtävät itseironista ja aurinkoista rock-todellisuutta – villii, siistii, easyy ja dirtyy", Skäbä luonnehtii.

Vuonna 2023 Skäbä Hard Rock Band on ehtinyt julkaista jo sinkut Villii siistii iisi, Rebel & Raid, Ota rakkautta sieltä mistä sitä saa ja Oman elämänsä iisiraider.

Ikäpositiivinen bändi hard rock -positiiviselle yleisölle nähtiin viimeksi viime viikonloppuna livenä. Skäbän ja pitkän linjan rock-ammattilaisten muodostaman bändin tulevia esiintymisiä voi väijyä yhtyeen somekanavilta.

"Ja kun keikoilla on jo kuultu 'soittakaa Paranoid', on kaikki hyvin!"

 

Skäbä Hard Rock Band on:
Kitara – Tuomas Heikkinen (Leverage, The Aviators)
Koskettimet – Karl Sinkkonen
Basso – Timo Pekonen
Rummut – Esa Palosaari (Kirka & Kids, Andy McCoy & Shooting Gallery, Albert Järvinen Bronx)

 

Spotify | Instagram | YouTube