25. lokakuuta alkaa Helmenkalastajat-konsertit

Jarkko Yli-Sikkilä, Kari Hirvonen, Antti Ahopelto ja Jarkko Järvenpää ovat kaikki olleet aikanaan Helmenkalastajat-orkesterin kokoonpanossa. Nyt nämä valovoimaiset taiteilijat nähdään samalla konserttilavalla Helmenkalastajat-nimisissä konserteissa!

Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri -kokoonpanossa nykyisin keikkaileva Yli-Sikkilä oli Helmenkalastajien riveissä vuosina 2001-2004.

Vuonna 2000 olin palannut maailmalta takaisin kotikonnuilleni, kun Ari Viitasaari otti yhteyttä ja kertoi pistäneensä muutaman soittajakaverinsa kanssa pystyyn kitaravetoisen bändin, jolta puuttui laulaja. Olin ehtinyt luvata itseni pidemmälle ulkomaan työkeikalle, mutta palattuani pidettiin yhteiset harjoitukset ja sain kunnian vastaanottaa bändin solistin paikan.

- Ohjelmistoa kasailtiin ja keikkoja tehtiin ”oman kylän pojat”- tyylisesti. Saimme hyvää palautetta ja innostuneina aloimme kaupata bändiä lähialueen tanssilavoille ja -ravintoloihin. Bändiltä vaan puuttui vielä myyvä nimi. Ohjelmistossamme oli alusta asti ollut mukana Reijo Taipaleen tuotantoa ja Helmenkalastajat-kappaletta soitettiin paljon. Siitä sain idean ja näin syntyi Helmenkalastajat v. 2001. Suosio kasvoi nopeasti ja valtakunnallisten ohjelmamyyjien astuttua kuvioihin keikkamäärät lisääntyivät ja keikkamatkoihin tuli lisää pituutta. Erittäin mukavaa ja mielenkiintoista aikaa, jota muistelen yhä lämmöllä!”, Jarkko Yli-Sikkilä kuvailee.

Vuoden 2003 tangokuningas Kari Hirvonen kertoo:
Heinäkuussaa 2002 Seinäjoen Tangomarkkinat olivat juuri päättyneet osaltani viiden parhaan joukkoon. Parin päivän päästä sain puhelun Helmenkalastajilta, joka haki solistia orkesteriinsa. Siitä sitten alkoikin varsin kiivas vuosi keikkailun merkeissä, mitä nyt opiskelun ohella pystyi, eli lähinnä viikonloppuisin. Pidän tuota kyseistä aikaa erittäin tärkeänä ja opettavaisena korkeakouluna siitä mitä tämä työ vaatii ja muistelen kyseisiä ”isoveljiä” ja hienoja herrasmiehiä lämpimästi. Olen kiitollinen ja onnekas, että sain tehdä keikkoja vuosina 2002-2003 kyseisessä orkesterissa. Tuli todella hyvät eväät omalle laulu-uralleni.

Antti Ahopelto muistelee:
Osallistuin ensimmäisen kerran Seinäjoen Tangomarkkinoille vuonna 2005 ja samana syksynä Helmenkalastajat kiinnittivät minut solistikseen. Siinä me sitten kolme vuotta painettiin menemään pitkin Suomea – tehtiin paljon keikkoja ja koettiin niiden myötä hienoja ja unohtumattomia hetkiä. Tämän kolmen vuoden (2005-2008) ”oppikoulun” aikana sain hyvin paljon tietoa keikkailusta ja siitä mitä se vaatii. Täytyy kyllä todeta, että yhä muistelen niitä aikoja hymy huulilla.

Vuosina 2004 – 2019 Helmenkalastajien kokoonpanossa keikkaillut Jarkko Järvenpää kertoo;
Helmenkalastajien matkaan tuli liityttyä muistini mukaan 2004 vuoden paikkeilla ja matkaa taitettiin Ahopellon kanssa muutamat vuodet myös yhtä aikaa. Monenmoisia muistoja jäi niistä ajoista.

Vuonna 2008 voitimme Vuoden viihdyttäjä -tittelin ja pääsimme esiintymään suosittuun Kesäillan Valssi -TV-ohjelmaan. Ohjelma lisäsi suosiotamme ja seilasimme sprintterillä pitkin ja poikin Suomea, jopa lentokoneella välillä, kun keikkaa oli kuin ketulla häntää.

Vuosien varrella on mukana ollut monia hienoja muusikoita, joista on myös löytynyt hyviä ystäviä. Matkani Helmareissa jatkui vuoteen 2019, ja jatkuu periaatteessa vieläkin, mutta oli aika pitää pitämättömät ”pekkaset” ja laittaa orkesteri määräämättömälle paussille. Ajatuksena oli, että toukokuussa jatketaan, mutta vuotta ei lukittu. Eli keikkavuosia on tähän mennessä kyseisen nimen alla kertynyt reipas 15 vuotta.

Lokakuussa miehet nähdään hienojen muistojen siivittämänä yhteisillä esiintymisareenoilla ja säestävänä orkesterina on Pertti Jalosen juhlaorkesteri, jossa mukana Pertti Jalonen (kapellimestari, basso), Mika Lilja (rummut), Petri Hatakka (koskettimet), Peter Engberg (kitara) sekä Heikki Pohto (puhaltimet).

Konsertit järjestää Gramofoni Oy yhdessä artistien kanssa

 

HELMENKALASTAJAT – konsertit

ke 25.10.2023 Alajärvi, Alajärven Koulukeskuksen sali
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-ke-25-10-alajarvi-alajarven-koulukeskus/

to 26.10.2023 Kaustinen, Kaustinen-Sali
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-to-26-10-kaustinen-kaustinen-sali/

ke 08.11.2023 Ähtäri, Ähtäri-Halli
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-ke-8-11-ahtari-ahtari-halli/

Konsertit alkavat klo 19. Kesto n. 2,5 h sisältäen väliajan.
Liput: 39 € https://kauppa.gramofoni.fi
_____________