Tuomari Nurmio ja uusi FOLX-kokoonpano julkaisi tänään ensialbuminsa Rajaseudun laki

Kuuntele Rajaseudun laki tästä Tuomari Nurmio julkaisi tänään ensimmäisen albuminsa uuden FOLX-kokoonpanon kanssa. Uusi albumi kantaa nimeä Rajaseudun laki ja se sisältää neljätoista kappaletta. FOLX-orkesterissa vaikuttavat Tuomari Nurmion lisäksi Folk-Liisa (kitara ja laulu), Olli Haavisto (dobro) ja Ninni Poijärvi (viulu ja laulu).

Folk ja kansanmusiikki on alun perin epäkaupallista, ennen tallennustekniikoita ja musiikkibisnestä syntynyttä ITE-taidetta. Se on ollut amatööripelimannien paikallisesti kyläyhteisöissä soittamaa tanssimusiikkia, tai lauluja, jotka kertoivat vaikkapa viinan ja väkivallan, tai varomattoman seksuaalisuuden vaaroista. Laskelmoinnista vapaa itseilmaisu on aina ollut myös Tuomari Nurmion musiikinteon perustana, ja siihen myös koko Rajaseudun Laki -albumi pyrkii.

- Ajatus akustisesta folk-bändistä on kummitellut päässäni vuosikaudet. Samantapaisella kokoonpanolla tein ensimmäisen levytykseni joskus viime vuosituhannella, Tuomari Nurmio kertoo uuden kokoonpanon ja albumin synnystä.

Levyltä on julkaistu yksi single, pari viikkoa sitten ilmestynyt kappale nimeltään Kivinen tie.

- Vanhassa folk- ja kansanmusassa on paitsi juomalauluja, myös varoituksia synnistä ja viinan kirouksesta. Kivinen tie on vakavahenkinen parodia molemmista, Nurmio jatkaa.

Tuomari Nurmio & FOLX - Rajaseudun laki (Vallila Music House)
1. Huono ihminen
2. 13 naulaa
3. Aavaa preeriaa
4. Kova luu
5. Käärmeen poika
6. Hurja poika
7. Tuomion päivä
8. Ei kukaan
9. Ei paha tahallaan
10. Lahjoja luoja lohtusi nyt
11. Linnunluinen
12. Kulkuri
13. Kurja matkamies maan
14. Kivinen tie