Annika H:lta suomenkielistä poppia kantrimausteella – Matara kertoo lähiön poikien elämästä

Autofiktiivinen tarina on omistettu oman kylän pojille

Indieartisti Annika H julkaisee uutta musiikkia. Keväällä artistilta kuultiin menevä single Ikuinen haaveilija, ja nyt suomenkielistä poppia höystetään vielä kantrimausteilla tuoreella sinkulla Matara.

"Matara-singlessä kuljetaan tarina edellä. Kantrimaustetta kappaleeseen tuovat banjo ja dobro, jotka ovat Peter Engbergin soittamat", Annika kuvailee ja jatkaa:

"Matara on Imatran laidalla oleva lähiö. Laulussa palataan 70-80-lukuun ja asuinalueen poikien elämään. Monenlaisista perheoloista tulevat kaverukset kasvoivat yhdessä ja tukivat toisiaan ehdoitta. Tarina on autofiktiivinen, ja se on omistettu oman kylän pojille”, Annika kertoo.

Mataran sanat ovat Annika H:n kirjoittamat, ja kappaleen sävelsi muusikko Mika Peltonen. Annika ja Mika tutustuivat vuonna 2021 Heikki Salon vetämällä lauluntekoleirillä.

Singlen julkaisua juhlittiin Imatralla 21.10. ja samalla vietettiin myös Annika H:n Väriä elämään -taidenäyttelyn avajaisia. Annika H tunnetaan oman soolouransa lisäksi myös Pusuki-yhtyeestään.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM