DINGO-musikaali Tampereen Komediateatteriin kesällä 2024

Tampereen Komediateatteri laajentaa kesäteatterinsa ohjelmistotarjontaa. Tulevana kesänä kesäteatterikatsojia hemmotellaan Dingo-musikaalilla, joka on rikkonut yleisöennätyksiä maamme kaupungeissa. Tämä on Komediateatterin historian ensimmäinen puhdas musikaali kesänäyttämöllään.

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirockin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa.

Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset.

Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

Pertti Nipa Neumann on todella innoissaan Dingo-musikaalin tulemisesta juuri Tampereelle ja Komediateatteriin:
Olen omalta osaltani todella otettu siitä että Dingo-musikaalin kolmas kierros päätyy Tampereelle, eikä enempää tai vähempää, vaan keskeiselle paikalle Mansessa nimittäin Komediateatteriin. Tampere on saanut omanlaisensa Suomi-Rockin pääkaupunki maineen, ollaan siitä mitä mieltä tahansa.”

”Nähtyäni Kuikkaniemen ja Kanervan Dingo-musikaalin olin ihan otettu. Lankesin täysin 80-luvun nostalgiaan ja nautin katsomossa jokaisesta sekunnista. Musikaali on yhtä aikaa hervottoman hauska ja uskomattoman hienosti laulettu ja soitettu. Esitys sopii sitä paitsi täydellisesti Komediateatterin katettuun kesäteatteriin”, hehkuttaa teatterinjohtaja Panu Raipia.

Tekijät

Musikaalin ovat kirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kanerva myös ohjaa esityksen. Koreografina toimii Osku Heiskanen. Lavastus on Oskari Löytösen ja puvut Elina Vätön. Musikaalin vastaavana kapellimestarina toimii Antti Vauramo, joka vastaa myös laulujen harjoituttamisesta.

Esityksen näyttelijät julkistetaan lähiaikoina. Dingo-musikaali nähdään Tampereen Komediateatterissa ajalla 7.6. - 17.8. Ensi-ilta on la 8.6. klo 18

Esityksen kesto n. 2 h 15 min väliaikoineen

PEPPI PITKÄTOSSU SEIKKAILEE KESÄLLÄ 2024 KOKO PERHEELLE

Tampereen Komediateatteri on aina tarjonnut kesäisin katsottavaa myös perheen pienimmille. Kesällä 2024 nähdään Astrid Lindgrenin ehkä tunnetuin sankari Peppi ystävineen Komediateatterin Päänäyttämöllä. Tämä koko perheen musiikkinäytelmä on kenties rakastetuin Lindgrenin laajasta tuotannosta.

Esityksen ohjaa Iiris Rannio ja se tuotetaan yhdessä Suomen Teatteriopiston kanssa.

Esityksen näyttelijät julkaistaan alkuvuonna 2024.

 

https://komediateatteri.fi/