Näyttelijä-muusikko Mia Hafrénin Exclusively Yours -single keinuttaa lanteet viikonlopun rytmeihin – Biisin taustalla on isompi ihmismielen viisaus

Tanssiin kutsuvan pop-biisin taustalta löytyy myös Mia Hafrénille tyypilliseen tapaan ihmismieleen pureutuvaa vakavampaa pohdintaa

Aiemmin tänä vuonna tulevalta albumiltaan Easy to love -singlen julkaissut Mia Hafrén laittaa diskopallon sekä lanteet pyörimään perjantain kunniaksi! Uusi Exclusively Yours -single on paitsi bilebiisi, mutta siitä löytyy myös – kuten aina Mian musiikissa – myös toinen syvempi taso, jonka esittelemiseksi hän lainaa neurologina, psykiatrina ja logoterapian kehittäjänä tutuksi tunnetun, nyt jo edesmenneen Viktor Franklin lausetta:

He who has a why to live can bear almost any how.

"Tämä groovaava, 'Florence and the Machine kohtaa disco popin' -tyyppinen kappale kutsuu kuulijaa syleilemään elämää. Laulun kertoja on elämä, joka ilmoittaa, että jokaisella on oikeus omaan elämään, koska sinulle annettu elämä on vain sinulle, ja sinä päätät mitä sillä teet", Hafrén avaa ajatusta ja lisää: "Kirjoitan taas valinnoista, miten omilla valinnoilla voi saada aikaan muutoksia."

Biisillä ovat mukana muusikot Teemu Aitoaho, Tuukka Aitoaho, Kalle Katz ja Anssi Växby ja se on sävelletty kaikille rohkeille, jotka uskaltavat jäädä, vaikka lähteminen tuntuisi helpommalta ratkaisulta. Singlen tuottivat Mia sekä Oona Kapari, joka on myös loihtinut biisin soundimaailman äänityksistä miksaukseen. Kappaleen on masteroinut Daniel Hagström.

Ensi maaliskuun ensimmäisenä päivänä julkaistava uusi albumi on Mialle samalla uusi aluevaltaus; vuonna 2022 julkaistun, myös musiikillisesti rauhallisemman Också för dig -esikoisalbumin sijaan luvassa on englanninkielinen levy, joka laittaa tanssimaan ja on ennen kaikkea tehty esitettäväksi livenä. Mia Hafrén juhlii albumin myötä 50-vuotisjuhliaan myös tekemällä juhlakeikan Helsingissä.

Todellinen moniosaaja on tullut tutuksi musiikin ystäville esimerkiksi Fork -a capella-yhtyeestä ja näyttelijänä esimerkiksi Tahdon asia- ja Klikkaa mua -televisiosarjoissa sekä Svenska Teaternin Mamma Mia -musikaalin pääroolissa. Hän toimii lisäksi terapeuttina ja tämän vuoden toukokuussa hänet valittiin ruotsinkielisen Marttaliiton eli Marthaförbundetin puheenjohtajaksi.

Tavallaan myös tämä biisi sopii hänen työnsä tematiikkaan myös näistä jälkimmäisessä – onhan Marthaförbundet tehnyt töitä jo vuodesta 1899 alkaen naisten ja sitä kautta koko yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi?

"Liiton perustajista moni oli ensimmäisiä naisia eduskunnassa, ja he halusivat puuttua asioihin, jotka edistivät syrjäytymistä. Näistä asioista väännetään vieläkin kättä, joten koen, että Marttoja tarvitaan edelleen", Hafrén toteaa.

 

WEBSITE | INSTAGRAM