Body Count palaa Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen juhannuksena – Nummirockin seuraava kattaus on tässä!

Nummirockin seuraava kattaus on tässä, mukana muun muassa Crownshift sekä Insomnium

Perinteinen juhannuksen metallikansan ykkösjuhla Nummirock paljastaa tänään seuraavan satsin ensi kesän kiinnityksiään. Samalla selviää festivaalin torstain pääesiintyjä, joka on yhdysvaltalainen Body Count, joka palaa Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen! Maassamme vankkumatonta suosiota nauttiva thrashin, räpin ja punkin yhdistänyt Body Count julkaisi viimeisimmän Carnivore-studioalbuminsa 2020, ja tämän jälkeen bändiltä on saatu tänä vuonna kaksi instrumentaalialbumia; juuri mainittu Carnivore sekä Bloodlust. Body Countin esiintyminen Nummirockissa on samalla yhtyeen ainoa festivaalikeikka Suomessa.

Tapahtuman täydentävät juuri massiiviselta Euroopan-kiertueeltaan palannut ja Emma-ehdokkuuden metallikategoriassa napannut Insomnium sekä ranskalainen Rise of the Northstar, jonka esiintyminen Nummessa on niin ikään yhtyeen ainoa festivaaliveto maassamme. Heavy metalin, hip hopin ja hardcore-punkin japanilaiseen popkulttuuriin yhdistävä pariisilaisyhtye julkaisi viimeisimmän Showdown-albuminsa tämän vuoden huhtikuussa.

Nummirockissa nähdään lisäksi uusi kotimainen superkokoonpano Crownshift. Bändin primus motor Daniel Freyberg totuttiin näkemään vuodesta 2016 Alexi Laihon aisaparina Children of Bodomissa ja yhtyeen päätettyä uransa Laihon muodostamassa Bodom After Midnight -kokoonpanossa. Crownshiftissä ovat mukana myös Nightwish-basisti Jukka Koskinen, muun muassa Finntrollissa ja aiemmin Northerissa kannuksensa ansainnut rumpali Heikki Saari sekä esimerkiksi MyGrainin keulilta tuttu vokalisti Tommy Tuovinen.

Muihin tänään julkaistaviin kiinnityksiin lukeutuvat kotimaiset Rytmihäiriö, Marianas Rest sekä Kallomäki. Jo aiemmin on ilmoitettu, että Nummessa ovat mukana kesän ekslusiiviset festarivetonsa tekevät Thy Art Is Murder (AU), Eluveitie (CH) sekä yhdysvaltalaiset Suffocation ja Shadow of Intent. Lisäksi Nummijärven rannalla nähdään niin ikään rapakon takaa saapuva Blackbraid. Kotimaisista kovista esiintyjistä julki ovat jo Tarot, Warmen, Horna, Shade Empire, Deathchain, Kaunis Kuolematon, Suotana, Nicole sekä KYY.

 

Nummirockin ennakkoliput ovat nyt myynnissä Nummirockin sivuilla, Tiketissä sekä Lippu.fi-palvelussa.

Nummirock on ikärajaton tapahtuma, jonka suositusikä on 16 vuotta.

Nummirock järjestetään 19.–22.6.2024.

 

www.nummirock.fi
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok
Youtube