Swengaava iskelmäkonsertti MIlana Misic ja Tapiola Big Band

Muistojen laulut – Swengaava iskelmäkonsertti MIlana Misic ja Tapiola Big Band Aleksanterin teatterissa ma 25.3.

Tapiola Big Bandin uusi produktio, Muistojen laulut, on omistettu muistojen kultaamille iskelmille viime vuosisadan kuudelta 1900-luvun vuosikymmeneltä. Ikivihreistä iskelmistä esitetään konsertissa tuoreet ja taatusti svengaavat versiot. Konsertin ensimmäiseksi esityspaikaksi on valikoitunut Aleksanterin teatteri, joka on vain parin korttelin päässä Milanan lapsuuden kodista.

Konsertin laulusolistina on häikäisevä ja sielukas Milana Misic. Konsertissa kuullaan mm. Milanan äidin, Laila Kinnusen, kuolemattomia iskelmiä ja mukana ovat myös trumpetistilegenda Lill-Jørgen Petersenin (1931-2001) parhaita helmiä. Musiikin on sovittanut ja isoa orkesteria johtaa pitkän linjan kapellimestari, sovittaja, säveltäjä ja trumpetisti Esko Heikkinen.

Konsertti on nostalginen ja musiikillisesti mielenkiintoinen poikkitaiteellinen yhdistelmä iskelmä-ja jazz -musiikkia. Konserttipaikkana on historiallisen kaunis ja tunnelmallinen Aleksanterin teatteri.

MILANA MISIC

Milana on saanut musiikin ja laulun lahjan perintönä jo lapsuudessa. Hänen äitinsä, Laila Kinnunen (1939-2000), oli suomalaisen iskelmän kirkkaimpia tähtiä sodan jälkeisillä vuosikymmenillä. Milanan ura laulajana alkoi vuonna 1991, jolloin julkaistiin singlenä kappaleet ”Auringon tyttö” ja ”Saa tanssii taas”. Tämän jälkeen hän on keikkaillut ja levyttänyt ahkerasti. Milana on varsinainen iskelmän monitaituri, jonka laaja ohjelmisto kattaa kaikki kevyen musiikin tyylit. Äitinsä ohjelmistoa Milana ryhtyi esittämäänvuonna 2008, jolloin ilmestyi Juha Tikan tuottama albumi "Laulumme”.

TAPIOLA BIG BAND

Legendaarinen orkesteriperustettiin vuonna 1969 ja se esiintyy edelleen aktiivisesti. Soittajat ovat ammattilaisia tai aktiivisia soiton harrastajia. Mukana on vielä myös alkuperäiskokoonpanon jäseniä. Orkesteria on vuodesta 2015 alkaen johtanut jazzmusiikin grand old man trumpetisti Esko Heikkinen. Tapiola Big Band on erikoistunut nimekkäiden solistien kanssa tehtäviin korkealaatuisiin produktioihin. Yhteistyötä on viime vuosina tehty mm. Kari Fallin, Pepe Willbergin, Martti Suosalon, Mari Palon ja Johanna Förstin kanssa.

Muistojen laulut – Swengaava iskelmäkonsertti
Milana Misic ja Tapiola Big Band
Aleksanterin teatteri (Bulevardi 23-27, Helsinki)
ma 25.3.2024, klo 18:30
Konsertissa on kaksi puoliaikaa, joiden välissä on n. 20 min tauko.