Idolsista menestykseen nousseen Stina Girsin ja Unén-yhtyeen metallivaltaus sai upean jatkon Black Heart -singlellä ja -videolla

Stina Girs ja Unén-yhtye antoi jo kesällä varoitusta tulevasta julkaisemalla Bring Back The Night -singlen, ja tänään laitetaan seuraava vaihde silmään, kun upea Black Heart -biisi on saatu kaikkien kuultaville. Modernin metalllin tarttuviin pop-melodioihin sulauttava Unén valmistelee samalla tulevaa esikoisalbumiaan.

Black Heart on ensimmäinen Unénin uudistuneella kokoonpanolla julkaistu täysin oma biisi. Biisin pohjaa on kehitelty jo pidempään, mutta viime keväänä se sai lopullisen muotonsa kun Stina Girs liittyi bändiin ja sovitti ja sanoitti siihen laulut.

Black Heart oli ensimmäinen biisi, johon sain työstettäväksi tekstin ja laulumelodian. Jo pidemmän aikaa mielessä oli pyörinyt otsikko 'blackheart', ja kun kuulin biisin, se sopi siihen täydellisesti. Black Heart kertoo myrkyllisestä suhteesta, jossa myrkyllinen ja narsistinen henkilö ohjailee ja määrää suhdetta. Mutta viimein on aika ottaa ohjat omiin käsiin ja nousta häntä vastaan.”

Black Heartista julkaistiin myös musiikkivideo, jonka ohjasi ja leikkasi Pete Welling.

"Videon tyyliksi valittiin tällä kertaa perinteinen soittovideo, ja paikaksi valikoitui Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitseva Säiliö 468, joka tarjosi persoonalliset puitteet musiikkivideon kuvauksille. Haastavaa tilassa oli massiivinen kaiku, joka teki musiikin mukana elämisen todella vaikeaksi. Kauniin kesäillan ansiosta viereisellä rannalla saatiin kuvattua videoon myös Stinan laulua auringonlaskua vasten", bändi muistelee.

Vuonna 2021 perustettu Unén on hyvin demokraattinen bändi, jossa kaikki jäsenet tuovat bändiin omaa erikoisosaamistaan. Jokainen syntynyt kappale on tekijöidensä summa, eikä varsinaista johtohahmoa ole. Bändin jäsenten toimintaa yhdistää intohimo musiikin tekemiseen, vaikka jokaisen päivätyöt ovat jotain aivan muuta.

"Bändin jäsenten päätyminen työskentelemään yhdessä oli sarja sekä onnekkaita sattumia että määrätietoista etsintää. Sattuipa joukkoon myös vanhoja tuttavuuksia. Nyt ovat oikeat ihmiset löytäneet toisensa."

 

Unén on:
Stina Girs - laulut
Kimmo Pitkänen - kitarat
Harri Moilanen - kitarat
Petteri Sinervä - koskettimet
Sasu "Saska" Ketonen - rummut
Tomi Kallava - bassot

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | WEBSITE | YOUTUBE