Vuoden yhtye KUUMAA julkaisi kolmannen albuminsa

19.4 uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye.

Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on vilpittömyydellään lyönyt läpi koko kansan sydämiin ja uudelleenkirjoittanut kotimaista musiikkihistoriaa.

Historiallisen menestyksekkäästä vuodesta nauttinut KUUMAA julkaisi 19.4 odotetun albumin Pisara meressä. Viisinkertainen Emma-voittaja on viimeisen vuoden aikana kasvanut koko kansan rakastamaksi ilmiöksi. Jo ennen julkaisuaan kultaa striimannutta albumia juhlistettiin bändin toistaiseksi suurimmalla keikalla Helsingin Jäähallissa perjantaina 26.4.2024.

Albumilta on julkaistu ennakkoon singlet Tässä on kaikki, Satama ja Tuhoaisti, jotka ovat kaikki nousseet maanlaajuiseen radiosoittoon ja viihtyneet Suomen Top 50 -listalla julkaisustaan asti.

Yhtye kertoo tuoreen albumin kantavaksi teemaksi toiveikkuuden. Solisti Johannes Brotherus kommentoi levyn tekoa:

”Kirjoitimme levyä Helsingissä, Berliinissä, Nuuksiossa, Milanossa, Mäntyharjulla ja Sipoossa. Prosessi on ollut jokaista päivää myöten palkitseva. Olemme löytäneet intuitiivisen taajuuden musiikin tekemiseen tuottaja Jonas Olssonin kanssa ja biisit ovat syntyneet ilon ja innostuksen saattelemana. Huoneisiin, joissa työskenneltiin alkoi hiipimään toiveikkuuteen kurottavia kappaleita. Tutkimme tarinoita joiden sisällä on myös murhetta, mutta vaisto asetti niille usein valoisia kehyksiä. Kevät on edessä!”

Helmikuussa KUUMAA palkittiin Emma Gaalassa neljällä pystillä: Vuoden yhtye, Vuoden pop, Vuoden albumi sekä Vuoden myydyin albumi. KUUMAA palkittiin Vuoden yhtyeenä myös Iskelmä Gaalassa ja vuoden 2023 Emma Gaalassa.

KUUMAAn edellinen levy, maaliskuussa 2023 julkaistu Hyvikset ja pahikset on julkaisustaan asti pysynyt albumilistan kärkipaikoilla ja ykkössijalla yhteensä 19 viikkoa. Levy nousi uudelleen listan ykköseksi Emma Gaalan jälkeisellä viikolla lähes vuosi julkaisunsa jälkeen ja pitää ykkössijaa edelleen. Hyvikset ja pahikset -albumin singlet ovat kerta toisensa jälkeen olleet radioykkösiä, jonka lisäksi yhtyeen jättihitti Ylivoimainen palkittiin Radiogaalassa Vuoden 2023 radiobiisinä.

Tulevalle syksylle KUUMAA julkaisi myös massiivisen seitsemän areenan Maasta kuuhun -kiertueen, jonka jälkeen yhtye jää koko talven ja kevään kestävälle keikkatauolle.

KUUMAA somessa:
Instagram / Facebook / TikTok